Al voltant de 60 alumnes de la Universitat Catòlica de València han participat en el XI curs de “Comunicació, Seguretat i Defensa” organitzat per l’Institut d’Estudis Estratègics i Internacionals de la Universitat Catòlica de València i la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat en col·laboració amb la Delegació de Defensa de València, durant els dies 12 i 13 de maig.

Aquest seminari, que ha comptat amb alumnes de diverses disciplines com a medicina, infermeria, psicologia, veterinària, criminologia, econòmiques, dret o comunicació institucional, té com a objectiu mantindre un canal de comunicació i coneixement mutu entre el món acadèmic i les seues Forces Armades.

El curs ha estat dividit en dues sessions: una primera sessió teòrica, el 12 de maig, en la seu de la Universitat Catòlica de València, on diversos experts en comunicació, seguretat i defensa han exposat en què consisteix la Defensa Nacional així com analitzar el paper de l’OTAN, quan es compleixen 40 anys de la incorporació d’Espanya a l’Aliança Atlàntica.

Posteriorment, durant el matí del 13 de maig, els alumnes s’han desplaçat a la Base Militar de Bétera, seu de la Caserna General de Desplegament Ràpid de l’OTAN (HQ NRDC-ESP per les seues sigles en anglés), on han realitzat un exercici pràctic de simulació. Els alumnes han passat a formar part d’un equip de planejament de resolució de crisis dirigits per militars de la pròpia caserna general, i on cada grup d’alumnes ha tingut l’oportunitat de donar la seua visió i assessorar en relació a la seua respectiva àrea acadèmica, finalitzant el matí amb una exposició de material per part del Batalló de Policia Militar I amb seu també a Bétera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia