Diversos centenars de persones col·locaran hui dissabte, 14 de maig, desenes de punts de votació a la ciutat de València  i municipis per a realitzar la consulta ‘Monarquia o República’ organitzada per la Plataforma Consulta Popular Estatal Monarquía o República.

 

El col·lectiu unitari, ampli i plural, és conscient que “aquesta consulta no podrà tindre un caràcter vinculant, però és una via d’expressió, participació ciutadana i un acte democràtic amb el qual, a més, exercim el nostre dret a decidir sobretot el que ens incumbeix”.

Aquesta consulta està programada a nivell nacional i es ve preparant (retardada per la pandèmia), des de fa dos anys. Argumenten que “la majoria de la població actual no va tindre oportunitat de votar la Constitució de 1978; però qui sí que va poder fer-ho, no va tindre l’opció de triar sobre la forma d’Estat, ja que va ser furtat del debat en l’anomenada Transició democràtica. Ni en aquell moment ni posteriorment hem pogut decidir”.

La Plataforma està composta per col·lectius socials, ateneus, organitzacions  sindicals i polítiques, que donen suport a l’acció i també per altres persones d’esperit republicà però no vinculades a la política  “amb la finalitat d’impulsar aquesta consulta popular ‘Monarquia o República’ i que la ciutadania puga pronunciar-se sobre una d’aquestes dues opcions, perquè tenim dret a decidir sobre el que ens afecta”.

Les urnes se situaran en un horari  comprés entre les 09:00h i les 15:00 hores a la ciutat de València en les següents *ubicacione :

-La Plaça de la Verge

-la Plaça de l’Ajuntament

-el Passeig Marítim (enfront del monument dels dofins),

-la Plaça de l’Església de Benimaclet,

-el carrer Felipe Valls, (front l’estació del metro de Benimamet,

– el carrer Alberic/escaira carrer Heroi Romeu (Zona de Proveïments),

-la Plaça Baró de Cortesa (al costat del mercat de Russafa).

-La Plaça de Patraix (Patraix),

-el carrer Llombai (mercat de Castella)

-la Plaça Rojas Clemente amb carrer Joan de Mena

-la Plaça l’Església (Campanar).

Al Camp del Túria hi haurà taules en els municipis de Bétera i es podrà votar de 09.00 a 14.30 hores i L’Eliana on es podrà votar de 10.00 a 15.00 hores.

També hi haurà taules a Aldaia, Alginet, Almàssera, Buñol, Burjassot, Manises, Massamagrell, Museros, Ontinyent, Paterna, Puçol, Rocafort, Torrent

Si en la població on es  viu no hi haguera taula de votació es  pot fer en qualsevol altra.

En tot l’Estat hi haurà mes de 700 taules on poder exercir el Dret a decidir

A l’estranger se situaran taules a l’Argentina., Alemanya, Bèlgica, França, Luxemburg, Noruega, Països Baixos, el Regne Unit, República Dominicana, l’Uruguai i altres .

Nota: Se podrà votar des dels 16 anys d’edat.

*Nota de la Plataforma Consulta Popular Estatal Monarquía o República.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia