Ahir divendres, 14 de maig, l’auditori de la Casa de Cultura de Bétera acollia la presentació i inauguració de la 1ª Mostra de Teatre Amateur de Bétera. En primer lloc, la veïna i membre de la companyia Zorongo Teatre, Mª José Fabregat, era l’encarregada d’obrir l’acte i donar la benvinguda a aquest esdeveniment.

Seguidament, li va cedir la paraula a Manuel Vivó, tresorer de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, qui va assistir en representació del President de la citada federació. Cal dir que aquesta mostra s’ha fet realitat amb el treball conjunt de l’Ajuntament de Bétera, la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana i Zorongo Teatre (impulsor de la iniciativa a la localitat).

Després de la intervenció de Manuel Vivó, es va encetar aquesta primera mostra amb la representació de “Pere i el Capitá” de la mà de Zorongo Teatre.

Pere i el Capità” és una adaptació de l’obra de Mario Benedetti “Pedro y el capitán“. Es tracta d’un diàleg a dues bandes, en el context d’un interrogatori, i en la relació que s’estableix entre un interrogador -un torturador- i un detingut, un torturat. Segons el mateix Benedetti, no escenifica l’enfrontament entre un monstre i un sant, sinó de dos homes, dos éssers de carn i ossos, ambdós amb punts vulnerables i punts de resistència.

La distància entre un i l’altre és ideològica, però sobretot és psicològica; i és, potser ací on subjau la clau d’altres diferències, com ara la moral, la sensibilitat davant el dolor humà, la resiliència, el complex trajecte que va entre el coratge i la covardia, entre la cessió i el sacrifici, l’esquerda entre la traïció i la llibertat.

Els dies 20, 21, 22 i 27 de maig actuaran les companyies triades i el dia de la clausura, programat per al 28 de maig, participarà l’associació AFACO amb l’obra “Assaig General”.

Eixe mateix dia, i després de conéixer les obres, s’entregaran els guardons Premi Bétera a Escena a la millor obra, Premi Bétera a Escena del públic, Premi Bétera a Escena a la Millor Actriu, Premi Bétera a Escena al Millor Actor, Premi Bétera a Escena a la Millor Actriu de Repartiment, Premi Bétera a Escena al Millor Actor de Repartiment i Premi Bétera a Escena a la Millor Direcció.

A continuació, adjuntem la programació dels pròxims dies:

-20 DE MAIG · 22.30 H · AUDITORI DE VALÈNCIA – CIA PANIC ESCÈNIC – OBRA: AMANT A SOU de Julie de Grandy – Género: Comedia – Idioma: Valenciano

21 DE MAYO · 22.30 H · AUDITORI D’ALCALÁ DE HENARES (MADRID) – CIA MARU-JASP – OBRA: “SI ALGO PUEDE SUCEDER, AUNQUE PAREZCA IMPROBABLE, ACABA SUCEDIENDO DE MANERA INEVITABLE” de Patxho Telleria – Género: Drama – Idioma: Castellano

22 DE MAYO · 19.00 H · AUDITORI D’ALCOI 8 (ALACANT) – CIA TEATRE CIRC – OBRA: LA TORTUGA DE DARWIN de Juan Mayorga – Género: Fantástico – Idioma: Castellano

27 DE MAIG · 22.30 H · AUDITORI DE SANT CEBRIÀ (CANTÀBRIA) – CIA DE TEATRE ESTHER LASTRA – OBRA: “Buenas noches mamá” de Marsha Norman – Género: Drama – Idioma: Castellano

– 28 DE MAIG · 19.00 H · AUDITORI (CLOENDA I ENREGA DE PREMIS)

Participació en la clausura de la I Mostra de Teatre Amateur a càrrec de l’ASSOCIACIÓ AFACO. Títol de l’obra: “Assaig general.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia