El ple del Consell de la Generalitat Valenciana va aprovar aquest passat divendres, 13 de maig, dos convenis amb els col·legis farmacèutics d’Alacant, València i Castelló per 47’2 milions d’euros per a compensar el copagament per tractaments ortoprotètics i farmacològics.

Així ho ha explicat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior a l’últim ple abans de la remodelació de l’Executiu, qui ha recordat que es tracta de dues ajudes que la Generalitat concedeix des de 2016 i busquen continuar garantint el dret a la salut de les persones més vulnerables.

Durant aquest exercici 2022 s’han consignat 41’4 milions d’euros per a tractaments farmacològics de pensionistes, menors, persones desocupades i famílies monoparentals, i 5’8 milions per a atendre els tractaments tant ortoprotètics com farmacològics de persones amb diversitat funcional.

En concret, per a tractaments farmacològics, es destinaran per a pensionistes 25’1 milions, per a menors d’edat 4’7 milions, per a persones en situació de desocupació 11’6 milions i per a famílies monoparentals 10.240 euros.

Aquestes ajudes busquen compensar les despeses derivades dels tractaments mèdics prescrits pel personal sanitari, perquè les persones beneficiàries no hagen de pagar els productes ortoprotètics i els medicaments adquirits en els establiments d’ortopèdia i en les oficines de farmàcia de la Comunitat Valenciana.

Les persones beneficiàries són identificades d’ofici per la Conselleria i queden exemptes del pagament dels fàrmacs i dels productes ortoprotètics sense realitzar cap tràmit, excepte en el cas del col·lectiu de famílies monoparentals, que sí que ha de sol·licitar l’ajuda.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia