La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de la Direcció General de Treball, oferirà ajudes de més de 9.000 euros durant tres anys a les empreses per cada persona treballadora que se sume a la jornada de 32 hores,  sempre que existisca un acord previ amb la representació legal de l’empleat i un pla de millora de la productivitat.

Són les primeres ajudes públiques que activa una institució per a les empreses que voluntàriament decidisquen participar en aquest projecte, i es distribueixen en una subvenció de 5.492,19 euros per treballador incorporat al pla el primer any, 2.746,10 euros el segon, i 1.373,05 euros el tercer any.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, va presentar dijous passat aquesta iniciativa de la Conselleria d’Economia que prepara el Consell i que està sotmesa a les condicions d’existir un acord previ amb la representació legal dels treballadors i un pla de millora de la productivitat, per al qual comptaran amb el suport de l’IVACE.

“Estem treballant més de cent hores de la mitjana europea, però som un dels països menys productius. No és certa l’equació que a més hores de treball, major productivitat, hi ha alguna cosa que falla i probablement és la productivitat”, ha assenyalat.

El Consell pretén, ha dit, realitzar una reflexió “en veu alta, amb especialistes, amb empreses que ja ho han posat en marxa, amb els sindicats, conéixer també les experiències que s’han dut a terme en altres països perquè ens donen la seua opinió sobre com produir millor per a poder treballar menys”.

En referència al moment actual de crisi energètica, el director general de LABORA ha emfatitzat la necessitat d’obrir aquest tipus de debats de fons sobre els problemes actuals del mercat laboral, abordant noves iniciatives com aquesta que poden contribuir directament a millorar la productivitat, reduir desplaçaments i optimitzar l’ús de l’energia en les empreses.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia