(EFE).-El col·lectiu Lambda per la diversitat sexual ha posat en marxa una campanya perquè es deixen d’utilitzar expressions que són habituals i que considera “irrespectuoses amb el col·lectiu LGTB+ perquè perpetuen un imaginari col·lectiu que és el rerefons de la violència present en tots els llocs de la nostra societat”.

“La majoria la perpetuem sense adonar-nos o basant-nos en informació falsa i és necessari fer-nos conscients d’aquests missatges per a poder modificar aquests comportaments”, explica en un comunicat Alicia Hervás, tècnica de Lambda.

“M’entenc molt bé amb gent com tu”, “Jo accepte als marietes però que no se’ls note”, “Eres un home o una dona?” són alguns exemples concrets que Lambda ha inclòs enguany en la campanya del 17 de maig contra la LGTBfobia.

“Detectar aquests missatges LGTBfòbics i serofòbics és fonamental per a deixar de repetir-los i parar les mal anomenades bromes”, explica Hervás.

“Els acudits i les bromes són la base de cultiu de delictes posteriors com a amenaces o agressions, per això hem d’actuar en el primer moment en què es produeixen”, afig.

El pròxim 17 de maig a les 19 hores Lambda organitza una concentració en la plaça de Manises de València, on es llegirà un manifest contra la LGTBfobia.

Les entitats LGTB+ calculen, a partir del nombre de casos que tenen coneixement, que al voltant del 80% de les agressions LGTBfòbiques que es produeixen no es denuncien.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia