(EFE) La Policia Nacional ha detingut a nou persones com a presumptes autores dels delictes contra la salut pública, organització criminal i defraudació de fluid elèctric, després de desarticular una xarxa de cultiu interior de marihuana en huit habitatges situats en quatre localitats de València.

Les investigacions van començar el passat 20 de març, quan els agents van tindre coneixement que un xalet situat en la localitat valenciana de Paterna podria albergar en el seu interior una plantació de marihuana, segons fonts de la Policia Nacional.

Els agents van desplegar un dispositiu policial en el qual van realitzar diverses vigilàncies entorn de l’habitatge i van comprovar que aquestes persones haurien triat una zona residencial per a no alçar sospites; durant les perquisicions, els policies van esbrinar que el xalet albergava una plantació de marihuana “indoor”.

En el transcurs de l’operatiu els investigadors van esbrinar l’existència d’un grup organitzat que es dedicaria a cultivar marihuana a gran escala i que comptaria, a més, amb set habitatges més en la qual es desenvoluparia la seua activitat. Una d’elles era utilitzada com a base logística des de la qual es coordinava els altres immobles en les quals es trobarien les plantacions interiors.

Els agents van descobrir que en cada domicili residia una persona que s’encarregava del cultiu, del desenvolupament i recol·lecció de la plantació, i que no abandonava l’habitatge, ja que un component de l’organització li subministrava el menjar a la porta d’aquest.

L’operatiu policial va culminar amb els registres en huit habitatges situats en les localitats valencianes de Paterna, Sant Antoni de Benaixeve, Picanya i L’Eliana.

Els agents van comprovar que en set dels immobles existia una instal·lació elèctrica que serviria per a afavorir el creixement de les plantes, a més d’una defraudació al fluid elèctric per al manteniment de les màquines d’aire, de llums, així com els sistemes de ventilació.

En els diferents habitatges els agents van desmantellar 2.800 plantes de marihuana i 168 quilos de la planta seca en cabdells, uns 20.000 euros, telèfons mòbils, diversos ordinadors portàtils, dos vehicles i diversa documentació.

En l’operatiu ha intervingut la Brigada Local de Policia Judicial de Paterna, la de Seguretat Ciutadana i la de Policia Científica, a més de guies canins i mitjans aeris.

Els agents han detingut a nou persones, huit homes i una dona, tres d’elles amb antecedents policials, com a presumptes autores dels delictes contra la salut pública, organització criminal i defraudació de fluid elèctric. Els detinguts han passat a disposició judicial.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia