724 taules, més de 4.000 persones voluntàries, 81.617 votants
República vots 76.106 (93,25%) – Monarquia vots 4.731 (5.81%)

És il·lusionant prendre la iniciativa davant inaccions o imposicions. Eixa és l’essència de la democràcia: el poble opinant, triant, decidint… i aquest és el cas. Corren vents de consultes populars, corren vents de consultes monarquia o república.

El dissabte es va celebrar la Consulta Popular Estatal Monarquia o República. Va haver-hi 724 punts de votació, van participar votant 81.617 persones i el resultat és: 76.106 vots a favor de la República (93,25%), 4.731 vots a favor de la Monarquia (5,81%) 780 vots en blanc o nuls (0,94%).

Sense recursos i quasi sol amb els mitjans d’informació i difusió propis, fonamentalment les xarxes socials, entre tod@s hem aconseguit una important jornada de participació democràtica i de lliure expressió popular.

724 taules de votació, quan l’objectiu era de 500 taules, repartides per tot l’Estat i 15 ciutats estrangeres (Berlín, Hamburg, Brussel·les, París, Tolosa, Afjord, Amsterdam, Londres, Manchester, Buenos Aires, Bolívar, General *Villegas, Vicente López, Montevideo i Santo Domingo).

Més de 4.000 persones voluntàries que amb el seu esforç i entusiasme han fet possible la Consulta, posant fins i tot els recursos materials de les taules de votació, i 81.617 votants, persones que han participat en aquesta consulta popular, en aquesta la major enquesta directa i presencial que s’ha fet a Espanya sobre la forma d’Estat, Monarquia o República. Participació de persones que ha superat les previsions més optimistes en la majoria de ciutats i pobles, amb la lògica excepció de les quals es troben en fira o festes.

La Consulta s’ha desenvolupat en el conjunt de l’Estat amb absoluta normalitat, no hi ha hagut conflictes ni incidències rellevants. Només en alguns llocs, molt pocs, forces antidemocràtiques van intentar sense aconseguir-ho impedir el desenvolupament de la Consulta. Esmentar en aquest sentit a la Subdelegació Provincial del Govern a Alacant i als governs municipals de Martorell, l’Hospitalet de Llobregat i Salou a Catalunya. En el municipi de Los Alcázares a la Regió de Múrcia l’actuació d’un grup feixista va impedir les votacions en una taula de votació.

La Plataforma Consulta Popular Monarquia o República ha complit el seu objectiu de celebrar una consulta popular en la qual la ciutadania que volguera es poguera pronunciar lliurement sobre la forma d’Estat, Monarquia o República. Vam mostrar la nostra satisfacció per l’èxit d’aquesta Consulta democràtica i de lliure expressió popular i felicitem a totes les persones voluntàries que l’han feta possible i a totes les que han participat en les votacions.

A continuació, adjuntem els resultats:

MOLTES GRÀCIES A TOTS/ES!

*Comunicat enviat per la Plataforma Consulta Popular Estatal Monarquia o República 14M, el 15 de maig de 2022. La informació està transcrita tal qual ha sigut enviada per aquesta plataforma a Betera.com, però aquest equip no es fa responsable de les paraules plasmades en ell. No obstant això, estem oberts a possibles rèpliques o aclariments per part d’aquelles parts que es puguen sentir implicades.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia