Els quatre nous consellers del Govern valencià i el que ha canviat de cartera han pres possessió aquest dilluns dels seus càrrecs en el Palau de la Generalitat Valenciana, per al que han utilitzat la fórmula de la promesa i a més ho han fet tres en valencià i dos en castellà.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha presidit en el saló de Corts del Palau de la Generalitat l’acte de presa de possessió dels nous consellers que conformen el seu govern, els noms del qual va donar a conéixer el dissabte en la qual és la primera remodelació en set anys del Consell del Botànic.

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha sigut l’encarregada, com a secretària del Consell, de cridar als consellers perquè prengueren possessió del seu càrrec.

La fórmula consisteix a prometre “complir amb fidelitat les obligacions del càrrec de conseller amb lleialtat al Rei, guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l’Estat i l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana i mantindre el secret sobre les deliberacions del Consell”.

La primera a prendre possessió del càrrec ha sigut la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, qui ha promés en castellà, seguida de la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, que ha promés el càrrec en valencià.

Els següents a prometre el càrrec han sigut el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, que l’ha fet en castellà; la d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, que ho ha fet en valencià; i finalment el nou conseller d’Hisenda, Arcadi España -qui ja era conseller, però de Política Territorial-, que ha promés en valencià.

Desenes de convidats, entre ells autoritats, com la ministra de Ciència, Diana Morant, i els consellers sortints, han seguit el desenvolupament d’aquest acte institucional, el primer en el qual s’ha pogut veure en ple al qual serà el nou Consell per a l’any que queda de legislatura, i amb el qual Puig vol donar “un nou impuls” a la Comunitat Valenciana.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia