Aquest passat cap de setmana va tindre lloc el Congrés Internacional de Trombó de Bétera, on va acudir més d’un centenar de trombonistes de tota Espanya.

El CI-Tbón Bétera ha comptat  amb la presència de grans figures internacionals del trombó com són Joseph Alessi, trombó solista de la Nova York Philarmonic (EUA), Marshall Gilkes, solista internacional de Jazz (EUA), Marlena Skoczylas, trombó solista de la Filharmònica de Janacek en Ostrava (República Txeca) i la Filharmònica de Czestochowa (Polònia), o Miguel Rivera, trombó solista de l’Orquestra Simfònica de Puerto Rico. A més, ha comptat amb la participació de grans trombonistes del nostre país, com Carlos Gil, Félix Gª Peñarrubia, Víctor Gámez, Víctor Belmonte, Fco. Javier Gonzalo, Rafa M. Guillén o l’organitzador d’aquest congrés i membre de Spanish Brass, Inda Bonet.

Tots ells, al costat de Spanish Brass, han protagonitzat els concerts que s’han dut a terme a la Casa de la Cultura i l’entrada dels quals són gratuïts fins a completar l’aforament.

Les instal·lacions municipals, on se situa l’associació cultural Centre Artístic Musical de Bétera, han acollit la resta d’activitats del congrés com els tallers, conferències, classes grupals, calfaments i exposicions que no deixen indiferent a cap dels assistents.

El passat dissabte va tindre lloc el concert d’obertura de la mà de Spanish Brass, Joseph Alessi, Marshall Gilkes i Carlos Gil.

Diumenge va haver un pre-Concert amb CI TBón Júnior Ensemble, dirigit per Fco. Javier Gonzalo i Víctor Gámez i un Concert de Jazz amb Marshall Gilkes.- Trombó, Ramón Cardo.- Saxo, Albert Palau.- Piano, Ales Cesarini.- Contrabaix i Marià Steimberg.- Bateria.

Ahir dilluns, 16 de maig, l’auditori de la Casa de Cultura de Bétera va acollir el Concert de clausura amb Joseph Alessi, Miguel Rivera, Carlos Gil, Marlena Skoczylas, Víctor Belmonte, Bétera Trombone Ensemble i Amparo Ferrís.- Pianista acompanyant.

A continuació, adjuntem algunes imatges de l’acte de clausura d’ahir. Seguidament, també compartim un vídeo amb els diferents concerts d’aquests tres dies.

  • Imatges de l’últim concert.
  • Vídeo dels tres concerts del congrés.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia