Bétera també ha celebrat hui el Dia Mundial contra la LGTBI Fòbia amb una campanya enfocada a conscienciar i sensibilitzar als més joves del municipi. Aquesta campanya s’ha centrat en la posada en marxa de les Diversiteques en diferents centres escolars de Bétera perquè els alumnes i alumnes accedisquen a títols literaris en matèria de diversitat de gènere i activisme LGTBI.

L’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío,  ha visitat els centres escolars juntament amb la regidor municipal d’Igualtat, María Segura.

Durant les visites, ambdues han repartit lots de llibres adaptats a l’alumnat, fullets de les oficines Orienta i uns marcapàgines a favor de la diversitat amb l’eslògan “Llegir és protestar contra la intolerància”. Al seu torn, han repartit el cartell de la campanya que també s’ha fet visible en els edificis municipals i la biblioteca. Un cartell elaborat per l’alumnat del Taller d’Ocupació Bétera IV de disseny de productes gràfics.

En aquest sentit, la Biblioteca Municipal també ha rebut un pack de llibres per a tots els públics en una acció més que busca desenvolupar accions positives cap al col·lectiu LGTBI+.

Les oficines Orienta de la Generalitat per al col·lectiu LGTBI van realitzar 7.107 atencions durant 2021

Les oficines Orienta de la Generalitat per a l’assessorament i suport a persones LGTBI, els seus familiars i persones reunides han realitzat un total de 7.107 atencions al llarg de tot l’any 2021, 3.174 d’elles a la província de València, 2.604 en la d’Alacant, i 1.329 a la província de Castelló.

El servei Orienta va ser posat en marxa per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en 2019 i des de llavors s’ha consolidat com una via fonamental de suport i atenció al col·lectiu LGTBI.

Amb això es garanteix un servei públic d’informació, orientació i assessorament, inclòs el psicològic, legal, administratiu i social, oferint els seus serveis a través de les seues oficines instal·lades a València, Castelló de la Plana i Alacant a més d’atenció telefònica i per correu electrònic.

Del total d’atencions, 6.856 s’han realitzat a particulars, de les quals 5.418 són a població del col·lectiu LGTBI, mentre que 1.423 corresponen a familiars o persones pròximes. Segons la identitat de les persones usuàries, la majoria d’elles venen d’homes cis, en total 2.413, la qual cosa suposa el 35,2%, seguit de les atencions a dones cis amb un total de 1.957 casos. Les persones trans també representen una part important de les atencions, en concret el 31,6%, de les quals 892 corresponen a homes trans, 984 a dones trans i 290 a persones trans no binàries.

D’altra banda, s’han atés 251 consultes de professionals de diferents àmbits, que han acudit a Orienta per a rebre assessorament sobre diferents qüestions relacionades amb el col·lectiu LGTBI i la seua realitat.

Respecte a l’orientació de la persona usuària que s’ha atés en Orienta, 2.230 atencions s’han realitzat a heterosexuals, seguit per les 2.010 a gais, 939 a bisexuals, 704 a lesbianes i 54 a pansexuals.

El grup d’edat que més acudeix a les oficines Orienta es troba entre els 18 i 30 anys, en concret 2.308 atencions en aquesta franja d’edat (33,6%), i ha destacat que en el cas de les persones menors d’edat hi ha hagut 755 atencions a persones que tenien entre 3 i 17 anys.

Quant a la nacionalitat, el 65,5% de les atencions s’han realitzat a persones espanyoles i el 33,7% (un total de 2.314 atencions) a persones estrangeres, la qual cosa mostra també la necessitat d’atenció a les persones LGTBI procedents d’altres països.

D’altra banda, la intervenció psicològica, amb el 41,2% de les peticions, ha sigut el servei més demandat, seguit pel de informació i acolliment, la intervenció social i finalment la intervenció legal i jurídica.

Aquestes xifres confirmen l’encert de duplicar els professionals d’atenció psicològica, ja que en moltes ocasions les persones s’acosten a Orienta a la recerca d’una ajuda professional en aquells aspectes psicològics o emocionals que dificulten el seu desenvolupament personal i vital, en relació amb la realitat LGTBI.

Així mateix, la xarxa també ha creat grups d’ajuda mútua, gestionada i supervisada per equip de professionals de la psicologia, per a atendre necessitats més específiques com les de les persones trans, les persones LGTBI pertanyents al col·lectiu migrant, o familiars de persones LGTBI o adolescents LGTBI.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia