El sistema d’alerta ràpida de productes perillosos no alimentaris de la Unió Europea (RAPEX) acaba de traslladar als consumidors una fallada en un fusible dels models Seat Leon i Seat Tarraco fabricats entre el 18 de setembre de 2020 i el 10 de gener de 2022, que podria acabar causant un curtcircuit, amb el consegüent risc d’incendi i, per tant, d’accident.

 

Segons l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), el problema podria afectar a fins a 17.500 vehicles comercialitzats a Espanya: 15.000 Seat Leon i 2.500 Seat Tarraco.

 

OCU entén que Seat s’anirà posant en contacte amb els propietaris per a resoldre el problema, que haurà de fer-se de manera gratuïta i al més prompte possible. I aprofita per a recordar als qui adquiriren el vehicle de segona mà o hagen canviat el seu domicili habitual, que seran ells els qui hauran de demanar cita al fabricant perquè solucione el problema com més prompte millor. El codi de recuperació de l’empresa és el 93N9.

En qualsevol cas, l’organització denuncia la falta de controls de qualitat en el procés de fabricació de molts fabricants, un problema habitual en moltes marques i que resulta molt preocupant quan està relacionat amb la seguretat de l’automòbil.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia