La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat l’elecció dels xiquets, xiquetes i adolescents que han d’integrar el Consell Infantil i Adolescent del Sistema de Protecció de la Comunitat Valenciana, segons va publicar aquest dimarts, 17 de maig, el Diari Oficial de Generalitat Valenciana (DOGV).

Al costat del Consell d’Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana, ja constituït, el Consell Infantil i Adolescent del Sistema de Protecció es constitueix en el marc de la Llei de drets i garanties de la infància i adolescència, i estarà integrat únicament per xiquetes, xiquets i adolescents tutelats per la Generalitat, a través de l’acolliment residencial, familiar o en guarda amb finalitats d’adopció.

Així, la convocatòria del DOGV estableix que el Consell estarà format per tres xiquetes i tres xiquets de fins a 12 anys i sis adolescents de fins a 18 anys que es troben en acolliment residencial, així com tres xiquetes i tres xiquets de fins a 12 anys i sis adolescents de fins a 18 anys en acolliment familiar o en guarda amb finalitats d’adopció.

Tal com figura en la convocatòria, seran les persones professionals encarregades del suport, l’orientació i la intervenció tècnica amb xiquets, xiquetes i adolescents en acolliment familiar o en guarda amb finalitats d’adopció els qui els oferisquen tota la informació relacionada amb la composició, funcions del consell, procediment d’elecció i la possibilitat de presentar-se, per a posteriorment proposar les candidatures.

Igualment, les llars i residències integrades en la xarxa pública d’acolliment residencial per a la infància i adolescència de la Comunitat Valenciana s’encarregaran de realitzar sessions informatives per a totes les persones residents, on s’oferirà la informació necessària de tot el procés per a formar part del Consell.

La creació del Consell Infantil i Adolescent del Sistema de Protecció, al costat del Consell d’Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana, es recull en el decret aprovat pel Consell que dona plenitud als drets ja reconeguts de xiquetes, xiquets i adolescents, especialment el dret de participació que potencia el seu paper actiu com a subjectes de dret, tant en la defensa dels seus interessos individuals com a col·lectius.

Amb tots dos òrgans es pretén dotar a la Generalitat d’un instrument perquè la perspectiva d’infància continue estant en totes les polítiques impulsades des del Consell, i que el seu pes vaja sent cada vegada major i amb un caràcter més transversal.

Les i els integrants de l’els consells estructuraran el seu règim de funcionament, decidint qüestions de representació, convocatòries, de distribució de seccions per grups d’edat, la participació mínima i les majories necessàries per a la presa de decisions o les obligacions derivades de la condició de membre de l’òrgan, entre altres actuacions.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia