El sindicat CSIF ha realitzat una concentració aquest dimecres, 18 de maig, en el partit judicial de Llíria, davant els òrgans judicials, per a denunciar la sobrecàrrega laboral dels seus treballadors i exigir la urgent obertura de dos nous jutjats mixtos. La central sindical recalca que “la situació és insostenible” i exigeix solucions a Conselleria i Ministeri. El partit judicial engloba més de 40 municipis de comarques com Camp de Túria, La Regió muntanyenca, Alt Túria o Rincón d’Ademuz.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que els set jutjats actuals resulten “del tot insuficients” per a atendre el volum de treball. Referent a això indica que, segons la memòria del Consell General del Poder Judicial per a l’any 2021, “els jutjats de Llíria ocupen la primera posició en la pràctica totalitat de qüestions deficitàries a la província de València”.

El sindicat continua assenyalant que “mentre que la mitjana d’assumptes civils i penals per jutjat a la província de València se situa en 1.799, a Llíria, el partit judicial amb pitjor ràtio, aconsegueixen els 2.279, la qual cosa suposa un 26% més que la mitjana provincial”. Idèntica situació es produeix en molts altres paràmetres, com la mitjana d’assumptes resolts per jutjat, que a Llíria és un 28% superior, amb 2.325, mentre que la mitjana provincial es xifra en 1.814 assumptes per jutjat.

CSIF comenta que la  situació es repeteix en assumptes per funcionari, on Llíria arriba als 270 mentre que la mitjana a la província és de 201, amb el que tramiten un 34% més; o en assumptes en tràmit, amb 1.138 enfront de la mitjana de 766, cosa que significa un 48% més. També compta amb 3,93 jutjats per cada 100.000 habitants, quan la mitjana provincial a València és de 5,3.

La central sindical apunta igualment que es tracta del partit judicial amb més executòries registrades, ja que va aconseguir en l’última memòria les 381 enfront de les 271 de mitjana en la provincial, la qual cosa suposa un 40% més.

El sindicat vol alertar, amb aquesta protesta, de la gravetat de la situació, que es complica per la falta d’espai i de reforços de personal. Tot això deriva, a més d’en la sobrecàrrega de treball, “en l’escassa o nul·la confiança que els funcionaris tenen en les reiterades promeses de noves creacions de jutjats, de noves seus, la qual cosa ha convertit Llíria en un dels partits judicials amb major taxa de temporalitat laboral”.

CSIF denuncia “la inacció de Conselleria, que és incapaç de posar en marxa mecanismes utilitzats en altres ocasions, com el lloguer de locals annexos per a albergar jutjats bis mentre el Govern decideix sobre les creacions sol·licitades”. La concentració duta a terme hui, a les 11,30, es repetirà la setmana vinent, el dia 25, amb el mateix objectiu d’exigir “la creació i posada en funcionament d’un mínim de dos jutjats mixtos més”.

Nota de premsa enviada por el CISF
Imprimir article
Comenta aquesta notícia