(EFE).-La Guàrdia Civil ha dut a terme en una pedrera de la localitat valenciana de Bunyol l’explosió controlada d’un projectil d’artilleria de més de 70 anys d’antiguitat que encara estava actiu i que havia trobat en el riu d’aquest terme municipal.

Un veí de Bunyol va donar avís aquest dilluns al matí que havia trobat un artefacte explosiu en el llit del riu, en el paratge conegut com a ‘Zona del Turche’ del terme municipal de Buñol, on possiblement les fortes pluges dels dies anteriors ho havien arrossegat i havia quedat al descobert.

Agents de l’Equip de Desactivació d’Explosius (EDEX) de la Comandància de la Guàrdia Civil de València es van traslladar al lloc i en una primera inspecció ocular van identificar l’artefacte com un projectil d’artilleria, compost de tots els seus elements, de 90 mil·límetres de calibre.

Segons han informat aquest dimecres fonts de la Benemèrita, és molt probable que aquest explosiu pertanguera a un antic polvorí de l’Exèrcit de Terra que va fer explotar en la dècada dels anys 50 i que algunes de les seues municions no feren explotar i caigueren als voltants de la localitat.

Els agents van traslladar l’artefacte amb les mesures de seguretat pertinents a la pedrera de la Serratilla, que actualment és utilitzada pel personal de la Guàrdia Civil per a exercicis de tir i ensinistrament d’altres unitats del Cos, on van dur a terme una explosió controlada que va deixar inutilitzat el projectil.

L’Equip de Desactivació d’Explosius de la Comandància de la Guàrdia Civil de València rep entre 35 i 45 avisos a l’any sobre troballes d’artefactes explosius, segons han assenyalat les mateixes fonts.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia