• Les noves Taser van acompanyades de cambres que asseguren una correcta actuació policial i ofereixen garanties tant als veïns i veïnes com als agents.

  • Els agents s’han tingut que forma prèviament per a l’ús d’aquestes pistoles *Taser a fi de capacitar-se i habilitar-se per a un correcte i adequat maneig.

L’Ajuntament de Bétera, a través de la seua regidoria de Seguretat Ciutadana, ha renovat i ampliat les armes elèctriques Taser que porten aparellades unes càmeres que permeten l’enregistrament de l’actuació policial.

“Hem dotat amb dos nous dispositius Taser amb càmera de vídeo a la nostra Policia Local perquè disposen de mitjans proporcionats i garantistes per a la seguretat de tots. Sent l’ús d’aquesta mena de defensa molt dissuasiu”, ha manifestat l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

En el cas de ser utilitzats, aquests dispositius Taser redueixen als sospitosos mitjançant corrent elèctric que bloqueja i immobilitza a la persona que rep la descàrrega. “Hem adquirit dos dispositius nous que porten integrats una càmera d’enregistrament de vídeo i àudio que permet recopilar tota l’actuació policial en cas que siga necessari el seu ús, a més d’altres característiques funcionals”, ha indicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Julio Inés.

Des d’ara la Policia Local de Bétera compta amb aquests dos nous dispositius, com a alternativa moderada en situacions de crisis que els permeten actuar sense haver d’emprar armes de foc. La fi d’aquesta nova compra és garantir que les actuacions en l’ús de la força amb aquests dispositius electrònics de control es realitzen amb totes les garanties jurídiques i queden gravades per a major seguretat.

Abans de la seua posada en servei, la Policia Local de Bétera ha rebut una formació específica sobre el seu ús, característiques tècniques i funcionament que ha anat acompanyada d’una formació més pràctica en la qual els agents han simulat situacions reals.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia