(EFE).-La Policia Nacional ha detingut a quatre xics d’entre 15 i 17 anys per la seua suposada relació amb sengles agressions sexuals patides aquest dilluns per dues xiques menors d’edat en el municipi valencià de Burjassot.

Així ho han confirmat fonts policials sense que de moment es coneguen més detalls sobre com i on es va produir el succés ni les edats de les víctimes.

La Unitat d’Atenció a la Família i Dona (UFAM) de la Policia Nacional està investigant eixes agressions sexuals que haurien patit dues xiques menors d’edat i ocorregudes en un punt no especificat de la citada localitat valenciana.

Segons el periòdic Levante-EMV, la violació grupal a una xiqueta de 12 anys a Burjassot i una violació individual a una altra menor de la mateixa edat van ocórrer en el mateix lloc, després que les xiquetes quedaren amb dos joves a través de la xarxa social Instagram.

Segons aquest periòdic una de les xiquetes va ser violada per un dels joves, després del que va aconseguir abandonar la casa -i va ser la que va avisar a una tercera amiga, que va alertar als seus pares del que passava-, mentre que altres quatre joves amics dels dos primers van acudir al lloc i haurien violat en grup a l’altra xiqueta.

Durant aquest passat dimecres, els mitjans de comunicació van fotografiar i van gravar una casa abandonada com a possible lloc dels fets, un immoble situat al costat del límit amb el pròxim municipi de Godella i al costat d’un parc freqüentat per adolescents, encara que la Policia encara no ha confirmat que el succés s’haja comés en aquest enclavament, sobre el qual no pesa cap precinte policial.

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, va afirmar a primera hora d’aquest dimecres que no és possible que continuen passant agressions sexuals i ha reclamat actuacions contundents per a educar en valors als adolescents.

“Trista notícia”, ha lamentat Calero, per a afegir que no existeix una educació sexual en condicions i “no pot ser” que els adolescents s’eduquen en el sexe “sobre la base de la pornografia”, i ha recordat que la llei de l’avortament també incideix en l’educació sexual.

“Des d’Educació hem d’actuar més contundentment, és el moment d’agafar el bou per les banyes, no és possible que això continue passant”, ha reiterat en declaracions als mitjans de comunicació.

L’Ajuntament de Burjassot ha condemnat la presumpta agressió sexual i, a través del seu alcalde, Rafa García, s’ha posat a la disposició de les forces i cossos de seguretat de l’Estat i de la Justícia per al que siga necessari per a esclarir aquest possible nou cas de violència sexual.

“Ni una més, no és admissible la violència contra les dones. Mai. Estarem i estem amb les víctimes de qualsevol violència o agressió sexual, defensant-les i ajudant-les en tot el que siga necessari. Confiem en la Justícia i en les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat”, ha declarat l’alcalde.

En un comunicat, el consistori indica que compta amb un important equip de treball de Serveis Socials, incloses les àrees d’Igualtat, i Infància i Menors, que des de fa anys desenvolupa projectes de conscienciació, programes contra la violència de gènere i educació en valors, programes per al bon ús de les xarxes socials i projectes d’infància.

Així mateix, desenvolupa programes multidisciplinaris en els centres educatius per a lluitar contra la violència de gènere i per a educar en llibertat als menors del municipi.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia