(EFE) La Conselleria de Sanitat ha remés als departaments de salut, als Centres de Salut Pública i als Centres d’Informació i Prevenció de la SIDA (CIPS) de la Comunitat una alerta de Salut Pública amb indicacions de què és la pigota del mico (“Monkeypox”), quines són les seues causes i com detectar-la.

Fonts de la Conselleria de Sanitat han informat que, fins al moment, no hi ha cap cas confirmat ni sospitós en la Comunitat Valenciana d’aquesta malaltia.

L’alerta inclou instruccions perquè, en cas que s’identifiquen casos que complisquen els criteris de definició, es posen en contacte de manera urgent amb els serveis de Medicina Preventiva per a iniciar la corresponent investigació epidemiològica.

Sanitat va informar així mateix que aquest dijous es va convocar una reunió de la Ponència d’Alertes del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), en la qual participaven el Ministeri de Sanitat i les diferents comunitats autònomes, per a coordinar un protocol d’actuació conjunt que també es distribuirà des de la Conselleria.

Més sobre aquesta malaltia

Els primers casos humans es van identificar a la República Democràtica del Congo en 1970.

Aquesta pigota sol produir els següents símptomes: febre amb temperatures sobre els 38é-38,5 °C, cefalees intenses (mal de cap), miàlgies o dolors musculars, artràlgies o dolors articulars, *linfadenopatías (increment dels ganglis limfàtics que són palpables en la zona cervical i sota la mandíbula), cansament i lesió cutània que sol començar en la cara i, posteriorment, s’estén a altres parts del cos.

El virus de la pigota del mico no és considerat contagiós entre persones, particularment.

Al seu torn, els experts indiquen que la transmissió és a través de saliva o excrecions respiratòries, o per contacte amb l’exsudat de la lesió o el material de la crosta. No obstant això, l’excreció viral a través de femta i les relacions sexuals poden representar una altra font d’exposició.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia