(EFE).-L’empresa espanyola amb la marca Genetic PCR SolutionsTM (GPSTM), recentment instal·lada a Oriola (Alacant), va afirmar aquest divendres haver “dissenyat un kit de reactius de qPCR per a la ràpida detecció genètica de la pigota del mico causada pel virus Monkeypox“, de la qual s’han notificat casos confirmats o sospitosos a Espanya i altres països, com el Regne Unit, Portugal, Itàlia, Suècia, França, Bèlgica, Alemanya, els EUA i el Canadà.

Segons un comunicat de la companyia, “l’equip de tècnics de GPSTM ha finalitzat els treballs de disseny i desenvolupament d’aquest kit que, amb caràcter prioritari, va iniciar en rebre la confirmació de la notícia de l’Institut de Salut Carles III”.

“Encara que els laboratoris de referència disposen de tècniques per a la detecció d’aquest virus, el Centre de Control de Malalties (CDC), Atlanta, els EUA, ha indicat que en l’actualitat no es disposa d’un kit qPCR comercial per a facilitar el control en cas que fora necessari”, assegura la nota de premsa de l’empresa.

La companyia ha assenyalat que “els laboratoris de GPSTM estan validant el seu desenvolupament seguint estrictes recomanacions de normes internacionals i, posteriorment, s’assajarà en hospitals amb mostres reals i de referència”.

L’empresa alacantina ha previst que “el kit puga estar disponible a la fi de la setmana pròxima, la qual cosa permetrà que qualsevol laboratori puga realitzar els assajos específics per a detectar el virus Monkeypox. A dia hui, *GPSTM ja ha rebut l’interés de diversos centres hospitalaris per a la utilització de la qPCR en validació”, afig el comunicat.

“Amb aquest nou kit de diagnòstic, GPSTM mostra una vegada més el seu caràcter innovador i la seua agilitat per a desenvolupar assajos de precisió en PCR per al control de brots epidèmics que amenacen la salut mundial”, ha destacat.

La companyia recorda que “en 2016 ja va generar el primer kit genètic per a la detecció del virus Zika i al gener del 2020 va ser de les primeres empreses a nivell mundial que va desenvolupar amb alta eficiència el kit per a la detecció del SARS-CoV-2 causant de la Covid-19”

Imprimir article
Comenta aquesta notícia