La XII edició de la Carrera dels Arbres i Castells es va celebrar aquest cap de setmana per la comarca.

La Carrera dels Arbres i Castells és una prova que es disputa per equips durant tot un cap de setmana i recorre els municipis de Camp de Túria. Concretament, aquest cap de setmana es van dur a terme 7 etapes el dissabte i el diumenge, les quals van concloure amb una paella gegant en el velòdrom de La Pobla de Vallbona i el lliurament de premis.

Es tracta d’una prova esportiva que se celebra per equips i per etapes. Durant tot un cap de setmana les diferents etapes que componen la competició han recorregut els municipis del Camp de Túria.

Proves d’asfalt, de muntanya, combinades, algunes més exigents amb altres amb menor grau de duresa s’intercalen en un recorregut que, des dels seus inicis, pretén potenciar a través de l’esport la grandesa d’una comarca situada entre dos parcs naturals com són la Serra Calderona i el Riu Túria.

Entre les etapes, destaquen les que es descobreixen els seus arbres monumentals, com la olivera mil·lenària “La Fardeta”, a Casinos; Pi de Porxinos (Riba-roja de Túria); Pi de Salt (Nàquera), Paratges espectaculars com a “El Puntal dels Llops” d’Olocau; el bosc de sureres de “La Sabonera” a Gàtova; el paratge “Les Rodanes” a Vilamarxant i el parc fluvial del Túria.

També els castells constitueixen alguns dels escenaris en els quals es disputa aquesta carrera: el Castell del Real, entre Olocau i Marines Vell; la “Font del Frare” del S. XVIII a Olocau; el llogaret Morisc d’Olla a Marines Vell; el Molino de la Desisteix de Gàtova; el Castell del S. VIII de Serra. També es donen a conèixer el Castell de Bétera, situat en el centre de la població; el “Tossal de la Buitrera” a Llíria i la pujada al Real Monestir de San Miguel a Llíria i els senyorials castells de Benissanó, Bétera i Riba-roja de Túria.

Les Carreres a Bétera van tindre lloc el dissabte 21 de maig:
  • Etapa 5ª: Nàquera – Bétera, distància 12,34km, dificultat moderada.
  • Etapa 6ª: Bétera – Sant Antoni de Benaixeve, distància 8,13km, dificultat moderada.

A continuació, adjuntem un vídeo de la carrera al seu pas per Bétera:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia