(EFE).-La Conselleria de Sanitat ha detectat un altre possible cas de Monkeypox (pigota del mico) a València, la qual cosa eleva a dos els casos sospitosos d’aquesta malaltia després del detectat a Castelló.

En el cas sospitós de València no es tractaria d’un cas importat, segons han informat des d’eixe departament de la Generalitat, que no ha facilitat més informació sobre aquest tema.

El cas detectat sospitós de Castelló si és importat per part d’una persona que ha visitat una zona endèmica i presenta símptomes compatibles amb la malaltia.

La Conselleria de Sanitat va remetre la setmana passada als departaments de salut, als Centres de Salut Pública i als Centres d’Informació i Prevenció de la SIDA (CIPS) de la Comunitat una alerta de Salut Pública amb indicacions de què és la pigota del mico (“Monkeypox“), quines són les seues causes i com detectar-la.

L’alerta inclou instruccions perquè, en cas que s’identifiquen casos que complisquen els criteris de definició, es posen en contacte de manera urgent amb els serveis de Medicina Preventiva per a iniciar la corresponent investigació epidemiològica.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia