(EFE).-La Guàrdia Civil ha salvat la vida d’un bebé nounat que presumptament havia sigut abandonat per la seua mare en un camí en el municipi de San Isidro (Alacant), poc després de donar a llum en un habitatge en ruïnes, i que va ser trobat ocult entre uns bidons, encara amb el cordó umbilical, segons ha informat aquest dilluns l’institut armat en un comunicat.

Encara que presentava símptomes de deshidratació, el bebé respirava amb normalitat, semblava trobar-se bé i va ser traslladat en una ambulància a l’hospital més pròxim, on ha sigut ingressat en la unitat de nounats, mentre que la mare, de 39 anys i nacionalitat suïssa, ha sigut detinguda i ha ingressat a la presó provisional després de passar a disposició judicial per un presumpte delicte d’abandó de menors.

De moment, el nounat, al qual els infermers de l’hospital han batejat com Noa, segueix hospitalitzat, encara que el seu estat de salut general és bo, segons la Guàrdia Civil.

Els fets han sigut posats en coneixement de la Fiscalia de Menors, que decidirà el destí del bebé, que ara com ara es troba sota la tutela de la Generalitat, assenyala la nota de premsa de l’institut armat.

El succés va ocórrer sobre les 15 hores del passat dissabte, quan el conductor d’un camió va avisar a la Guàrdia Civil que havia vist a una dona que caminava amb les cames tacades de sang i portava als braços una espècie de farcellet de mantes. L’home estava convençut que entre les mantes havia vist la diminuta extremitat del que semblava ser un bebé.

Una patrulla de l’institut armat d’Almoradí (Alacant) va arribar ràpidament fins al lloc, un descampat limítrof a un polígon industrial situat en la localitat alacantina de San Isidro.

Allí, els guàrdies civils van trobar a una dona, aparentment bé, que negava amb rotunditat la història aportada pel testimoni i que es va oposar a ser assistida per l’equip sanitari que també havia acudit a aqueixa zona .

No obstant això, els agents van apreciar contradiccions en les afirmacions de la dona, que els va acompanyar fins a la casa en ruïnes en la qual havia pernoctat.

Després d’inspeccionar la zona i caminar llarga estona a ple sol, a uns cent metres de la casa semiderruïda, la patrulla va veure en el sòl unes mantes enrotllades després d’uns bidons. En desenrotllar l’embalum, els guàrdies van trobar el bebé nounat, que encara conservava el cordó umbilical.

Segons el comunicat, “la perseverança del testimoni i dels agents de la Guàrdia Civil ha permés salvar la vida d’aquest xicotet”,

La dotació de Seguretat Ciutadana del lloc d’Almoradí que el va trobar va comptar amb la col·laboració d’una altra patrulla de Callosa de Segura (Alacant), que es va desplaçar en suport fins al lloc.

Les diligències han sigut instruïdes per l’equip de Policia Judicial de Guardamar (Alacant) i posades a la disposició de l’autoritat judicial.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia