Bétera celebrarà hui dimecres, 25 de maig, un Ple Extraordinari per a tractar el desistiment del procediment de contractació seguit en l’expedient ca 20/2021, corresponent al servei de recollida i transport de manera separada de les fraccions de residus domèstics (RSD) i neteja de vies i espais públics (LVP) del municipi de Bétera.

Aquesta sessió plenària tindrà lloc a les 18.00 hores en el lloc habitual, és a dir, el Saló de Plens ubicat al Castell de la localitat.

Cal indicar que, fa dues setmanes, el consistori va anunciar als seus canals de comunicació oficials que la licitació per a l’adjudicació del servei de recollida de residus i neteja viària en el municipi de Bétera, amb un pressupost de 22.506.154,40 euros, s’havia desestimat “després que la mesa de contractació convocada el passat 3 de maig acordara el desistiment del procediment de contractació atés que els informes dels tècnics municipals no són coincidents”.

“El fons de la qüestió se cenyeix a l’existència d’informes contradictoris que han abocat a deixar sobre la taula el procediment que ara tornarà a sessió plenària. D’aquesta manera, la decisió de la taula, serà elevada al Ple, perquè cada grup municipal fixe la seua postura sobre aquest tema i dur a terme la votació d’aquesta”, es citava en la mateixa nota.

El creixement exponencial de la població, l’augment de nous negocis i establiments al costat de la conjuntura actual i una manera de vida cada vegada més lligat a les compres online que generen una gran quantitat de residus d’un sol ús, han fet que en l’actualitat Bétera compte amb un servei de recollida de residus i neteja viària insuficients. Fins al moment, el Consistori del municipi ha reforçat aquest servei amb mitjans i recursos propis però així i tot, i tal com afirmen, “és una situació insostenible”.

El servei amb la concessionària actual va finalitzar aquest passat 30 d’abril.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia