El Rei d’Espanya, Felipe VI, ha visitat aquest matí en la Base Militar “Jaume I” de Bétera, la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat (CGTAD) per a conéixer les seues capacitats, ja que compta amb personal aliat de les 12 diferents nacions que ho integren. Aquesta caserna té capacitat per a dirigir una operació militar nacional o sota els auspicis de l’OTAN de fins a 80.000 militars (fins a cinc divisions) en qualsevol part del món, amb total autonomia i en breu espai de temps.

Sa Majestat el Rei ha sigut rebut amb Honors d’Ordenança i després de la salutació de benvinguda de les autoritats militars i del quadre de comandament, s’ha dirigit la Sala Kabul, on s’ha presentat l’organització i funcionament de la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat (CGTAD). Seguidament, ha visitat la Sala d’Operacions i Plans i els diferents Llocs de Comandament. Així mateix, durant la visita, Don Felipe també ha recorregut una exposició dels diferents vehicles del Batalló de Policia Militar i del Batalló de la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat.

La visita del Rei ha continuat en el PC MAIN amb un recorregut pel Centre d’Operacions (OPSCEN) i Joint Air Ground Integration Cell (JAGIC); Information Envirnment Activities (IEA); Cyber Electromagnetic Operations Center (CEMOC).

Després de la seua visita al CGTAD, Don Felipe ha recorregut les instal·lacions del Regiment d’Operacions d’Informació nº1, que reuneix les capacitats d’enllaç, comunicació i interacció personal, orgàniques en l’Exèrcit de Terra, i la seua funció principal és establir i mantindre l’enllaç de les unitats militars desplegades en missions de manteniment de pau amb la població civil de la zona d’operacions, així com realitzar una avaluació de cooperació cívic-militar (CIMIC) de l’àrea assignada.

Aquest regiment és l’única unitat de les Forces Armades que compta amb aquestes capacitats i que està organitzada per a complir amb aquestes funcions, comptant amb una àmplia experiència en aquesta mena d’operacions, ja que han participat en zones de Bòsnia, Kosovo, l’Afganistan, Líban, Mali i el Senegal. Una de les seues últimes actuacions va ser durant l’evacuació de Kabul a la fi d’agost d’aquest any 2021.

La visita de Don Felipe ha conclòs amb la seua signatura en el Llibre d’Honor i una trobada amb el personal militar destinat en els aquarteraments. Al seu torn, la seua Majestat el Rei ha rebut a diferents autoritats que han acudit a les instal·lacions amb motiu de la seua visita: l’alcaldessa de Bétera Elia Verdevío, la consellera de Justícia Gabriela Bravo, la Delegada de Govern Gloria Calero i la Presidenta del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) Pilar de la Oliva, entre altres.

Aquesta visita de Felip VI, en la qual no han hagut declaracions, es va iniciar sobre les 09.30 hores amb la seua arribada i va finalitzar prop de les 14.00 hores.

La Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat (CGTAD), hereu de l’antiga Capitania General de Llevant, és un Comandament de primer nivell de l’Exèrcit de Terra (ET) que reuneix els elements que serveixen de base per a constituir una Caserna General de Cos d’Exèrcit o Comandament Component Terrestre.

També materialitza el compromís que Espanya té amb l’OTAN, a través de la Caserna General de Cos d’Exèrcit de Desplegament Ràpid de l’Aliança Atlàntica, en anglés, “NAT Rapid Deployable Corps Spain ( HQ NRDC-ESP)”, on una gran part dels militars d’aquesta Caserna General treballen braç a braç amb personal aliat de diferents nacions.

La Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat està compost per un Estat Major de nivell Cos d’Exèrcit al comandament d’un General de Divisió i situat tant a València (Aquarterament de Santo Domingo, Capitania General de València), com a Bétera (Base Jaume I) on es troba el personal aliat.

Entre les seues Unitats integrants estan el Batalló de la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat i el Batalló de Policia Militar I.

A continuació, adjuntem una gran fotogaleria d’imatges de la seua visita. Seguidament a la fotogaleria, compartim també un vídeo de la jornada.

Fotogaleria
  • Vídeo

Imprimir article
Comenta aquesta notícia