El sindicat CSIF va dur a terme aquest dimecres la segona de les dues concentracions convocades en el partit judicial de Llíria, davant la seu dels òrgans judicials, per a denunciar la sobrecàrrega que pateixen els treballadors, la qual cosa deriva en un empitjorament de la qualitat d’aquest servei públic. La central sindical exigeix l’obertura urgent de dos nous jutjats mixtos.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) alerta de la “inadmissible situació que es produeix” i reivindica solucions tant al Ministeri com a Conselleria de Justícia. El sindicat recorda que aquest partit judicial abasta més de 40 municipis de comarques com Camp de Túria, la Regió muntanyenca, Alt Túria o Rincón d’Ademuz.

CSIF apunta que la concentració ha sigut secundada, no sols quasi unànimement pels funcionaris destinats en els jutjats de Lliria, sinó que també s’han sumat magistrats i lletrats de l’Administració de Justícia, amb la finalitat d’advertir de “la situació de col·lapse i càrregues de treball d’aquest partit judicial”.

El sindicat avisa que els set jutjats actuals resulten “del tot insuficients” per a atendre el volum de treball. Referent a això recorda que, segons la memòria del Consell General del Poder Judicial per a l’any 2021, “els jutjats de Llíria ocupen la primera posició en la pràctica totalitat de qüestions deficitàries a la província de València”.

El sindicat vol posar de manifest, amb aquesta protesta que ha convocat i s’ha iniciat a les 11,30 hores i amb la desenvolupada dimecres passat 18, “la gravetat de la situació, que es complica per la falta d’espai i de reforços de personal. Tot això deriva, a més d’en la sobrecàrrega de treball, en l’escassa o nul·la confiança que els funcionaris tenen en les reiterades promeses de noves creacions de jutjats, la qual cosa ha convertit Llíria en un dels partits judicials amb major taxa de temporalitat laboral”.

CSIF denuncia “la inacció de Conselleria, que és incapaç de posar en marxa mecanismes utilitzats en altres ocasions, com el lloguer de locals annexos per a albergar jutjats bis mentre el Govern decideix sobre les creacions sol·licitades”.

*Nota enviada por el sindicato CSIF.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia