Segons ha publicat aquest matí el periòdic Levante-EMV, un home dedicat a l’elaboració de budells per a embotit que “portava en les últimes setmanes atemorint als veïns de Bétera després de protagonitzar diversos episodis violents armat amb una destral, va ser detingut ahir per la Guàrdia Civil després d’un operatiu en el qual van participar agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comandància (Usecic) i de l’Àrea d’Investigació de Bétera”.

El sospitós, de nacionalitat argentina i uns 35 anys d’edat, portava una setmana en parador ignorat després de l’últim incident greu, en el qual portant una destral va assaltar a un ciclista en la carretera que comunica Olocau i Bétera per a robar-li un GPS, les ulleres de sol i la pròpia bicicleta, de la qual després es va desfer. Els fets van ocórrer entorn de les 12.30 hores del passat 19 de maig. Eixe mateix dia, també fent ús d’aquesta mateixa arma blanca, l’ara arrestat va amenaçar a una altra persona després d’una discussió per haver estacionat a la porta de l’empresa familiar, segons indica el mateix periòdic.

A més del robatori amb violència se li imputen almenys altres tres delictes d’amenaces amb ús d’instrument perillós i es té constància de més episodis similars per altercats al carrer comesos des d’el mes de febrer passat, encara que hi ha moltes víctimes que han optat per no denunciar per por.

Durant l’última setmana el sospitós havia tractat d’ocultar-se en saber-se perseguit per les autoritats, fins que ahir agents de la Guàrdia Civil ho van identificar circulant en un vehicle, model Peugeot 207 de color blanc, al costat d’altres dues persones que no van ser detingudes al no tindre cap responsabilitat amb els fets denunciats.

El ja batejat com el ‘esbudellador de la destral’, per la seua professió i per l’arma que solia esgrimir, portava capell i ulleres de sol per a tractar de passar desapercebut. Els agents van localitzar la citada arma blanca amagada en el buit d’un arbre.

Se l’acusa també d’un delicte contra la seguretat viària per conduir sense tindre el permís pertinent.

*Aquesta informació no sabem si està relacionada amb la que publicava ahir mateix Las Províncias, la qual també hem mencionat en una altra publicació (clic ací),  ja que en aquella no se citava a ningú de manera específica i s’indicava que és “una operació que segueix el seu curs i no descarten que puguen produir-se noves detencions i perquisicions al llarg de les pròximes jornades”, encara que també va ocórrer ahir. Com la informació no s’ha publicat en altres mitjans ni agències, si podem arribar a ser coneixedors de més detalls concrets us anirem informant.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia