El nou conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, ha assegurat aquesta setmana que el seu departament defensarà la incorporació de la vacuna del papil·loma per a xiquets a partir dels 12 anys, en la Ponència de Vacunes i la Comissió de Salut Pública del Sistema Nacional de Salut.

Fins al moment, aquesta vacuna està inclosa en el calendari de vacunació del Sistema Nacional de Salut únicament per a les xiquetes.

Mínguez ha argumentat que l’evidència científica és “ja prou sòlida” per a recomanar l’administració de la vacuna també en xiquets i aquesta és la postura que defensarà la Conselleria davant el Ministeri per a estendre la immunització als xiquets “com més prompte millor”.

El conseller ha exposat aquesta postura durant la seua primera compareixença en Les Corts per a explicar les línies generals de la seua política després del seu nomenament com a conseller en substitució d’Ana Barceló.

Sanitat posarà en funcionament 3 hospitals de salut mental per a xiquets

La Conselleria de Sanitat posarà en marxa tres hospitals de dia de salut mental per a xiquets i adolescents amb 30 places a les províncies d’Alacant, Castelló i València, que estaran en funcionament abans de final d’any.

El nou conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, ha anunciat l’entrada en funcionament d’aquests hospitals durant la seua compareixença aquesta setmana en el ple de les Corts per a informar de les línies generals de la política que durà a terme el seu departament.

Mínguez ha afirmat que les conseqüències emocionals de la pandèmia han situat la salut mental en el centre de l’agenda del sistema valencià de salut i entre les actuacions que estan en desenvolupament està prioritzar la salut mental en el pla d’increment de places en la plantilla de la Conselleria .

D’aquesta manera, s’han ampliat fins a 256 places de totes les categories de salut mental repartides entre els departaments de salut amb criteris d’equitat territorial i poblacional.

En l’àmbit de l’atenció infantil i adolescent, la Conselleria de Sanitat al costat de la d’Educació estan treballant conjuntament per a millorar la coordinació i la detecció de problemes de salut mental en l’àmbit escolar, i han format equips de treball conjunts per a desenvolupar protocols que servisquen per a millorar la capacitat de reacció, detecció i atenció dels problemes que puguen patir els menors.

En paral·lel, la Conselleria treballa en iniciatives com el desenvolupament d’un pla d’ocupació per a persones joves amb malaltia mental greu, en el marc del Pla Ariadna, que compta amb finançament de fons europeus.

Aquestes actuacions es complementen amb la labor que desenvolupa el Comissionat de la Presidència per al Pla d’Acció de Salut Mental.

Els hospitals tindran oficines que controlaran les llistes d’espera

Cada departament de salut comptarà amb una oficina de control de demora per a millorar els processos amb la finalitat de reduir les llistes d’espera quirúrgica després de l’augment d’aquestes per la reducció de l’activitat durant la pandèmia.

El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, ha assenyalat que, pese a l’augment en les demores i del nombre de persones que esperaven una intervenció no urgent, la Comunitat Valenciana es va mantindre en uns temps d’espera inferiors a la mitjana d’Espanya.

Aquesta situació es manté, amb 23 dies per davall de la mitjana en demora, segons les últimes dades publicades pel Ministeri de Sanitat i citats per Mínguez durant la seua primera compareixença en Les Corts per a explicar les línies del seu departament.

També hi ha, ha dit, un nombre inferior de persones que esperen una operació per cada 1.000 habitants, 10 enfront de 15 persones de mitjana, un 30% menys.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia