El departament municipal de Cultura de Bétera va posar en marxa fa unes setmanes la primera edició de la Mostra de Teatre Amateur amb la col·laboració de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana i Zorongo Teatre. Aquest nou esdeveniment va arrancar el passat divendres, 13 de maig.

El certamen ha estat obert a tot el territori espanyol amb la finalitat de fomentar l’expressió artística teatral i donar l’oportunitat a les companyies amateurs a posar tota la seua passió i oferir al públic unes obres de gran qualitat que ens sorprenguen a tots.

L’auditori de Casa de la Cultura de Bétera és l’escenari d’aquesta primera mostra.

Les companyies PANIC ESCÈNIC de València, MARU-JASP de Madrid, TEATRE CIRC d’Alacant i TEATRE ESTHER LASTRA de Cantàbria han sigut les triades pel jurat per a formar part d’aquesta Mostra que ha comptat amb més d’una quarantena de sol·licituds de companyies de tot el territori espanyol interessades a participar.

De moment, el gran nivell de les companyies i les obres presentades li ho han posat difícil al jurat que ha hagut de determinar els quatre vencedors d’aquesta primera convocatòria.

La I Mostra de Teatre Amateur de Bétera també ha comptat amb la presència de la companyia local ZORONGO TEATRE que va obrir la Mostra amb l’obra de Mario Benedetti “Pedro y el capitán”.

Este divendres 27 de maig, actuarà una de les companyies triades, mentre que el dia de la clausura que serà aquest dissabte 28 de maig participarà l’ASSOCIACIÓ AFACO QUART FAMÍLIES DE PERSONES AMB DIVERSITAT FUNCIONAL amb l’obra “Assaig General”.

Eixe mateix dia, i després de conéixer les obres, s’entregaran els guardons Premi Bétera a Escena a la millor obra, Premi Bétera a Escena del públic, Premi Bétera a Escena a la Millor Actriu, Premi Bétera a Escena al Millor Actor, Premi Bétera a Escena a la Millor Actriu de Repartiment, Premi Bétera a Escena al Millor Actor de Repartiment i Premi Bétera a Escena a la Millor Direcció.

A continuació, adjuntem la programació prevista per a aquest cap de setmana:

27 DE MAIG · 22.30 H · AUDITORI. DE SANT CEBRIÀ (CANTÀBRIA) – CIA DE TEATRE ESTHER LASTRA – OBRA: “Buenas noches mamá” de Marsha Norman – Género: Drama – Idioma: Castellano

– 28 DE MAIG · 19.00 H · AUDITORI. (CLOENDA I ENREGA DE PREMIS)

Participació en la clausura de la I Mostra de Teatre Amateur a càrrec de l’ASSOCIACIÓ *AFACO QUART FAMÍLIES DE PERSONES AMB DIVERSITAT FUNCIONAL

TÍTOL: ASSAIG GENERAL.

Sinopsi: El grup de Teatre, acudeix al local per a preparar l’assaig general de l’obra que l’endemà han de representar. Com sempre. Pot passar qualsevol cosa. Mai se sap. Assaig General, està composta per diversos números on la música, l’Expressió Corporal i el treball amb diferents elements, ens faran gaudir.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia