El Dia de l’Orgull Friki o Dia de l’Orgull Geek se celebra cada 25 de maig amb l’objectiu de canviar la visió que es té sobre les persones que davant la societat tenen un comportament diferent a la resta, ja que solen ser estranys i viuen un món ple de fantasia.

El significat de la paraula friki ha sigut utilitzat per a descriure a les persones que tenen un comportament una miqueta excèntric i que per aquesta raó són titllats de rars i extravagants.

En el passat, aquest terme s’utilitzava per a nomenar persones que presentaven algun defecte físic, no obstant això, en anys recents és més comú emprar-ho per a qualificar als individus amb comportaments una mica inusuals, amb gustos molt particulars i amb algunes aficions fora del comuna.

L’origen del Dia de l’Orgull Friki es deu al bloguer espanyol Germán Martínez i el qual és sobrenomenat com a Senyor Buebo.

Tot va començar l’any 2006 quan aquest personatge va realitzar una sèrie d’esdeveniments i celebracions en tota Espanya i que elles donaren a conéixer-se totes les persones de la comunitat friki.

A partir d’eixa data, aquest dia se celebra en diferents països, el qual reuneix milers de persones que s’identifiquen amb aquest moviment i que ja forma part de cultura mundial.

La data coincideix també amb la celebració del llançament l’any 1977 de la pel·lícula La Guerra de les Galàxies, així com altres festivitats com són el Dia de la Tovallola.

A partir de l’any 2008 el Dia de l’Orgull Friki s’oficialitza als Estats Units d’Amèrica i va comptar amb la participació d’un gran nombre de bloguers, els quals van participar en una gran desfilada, que es va emportar acabe en la Cinquena Avinguda a la ciutat de Nova York.

Des de l’any 2009 i fins a la data actual, es realitzen una sèrie de programacions, festivals i desfilades per a festejar aquesta data en països com el Canadà, Hongria, Romania, Suècia i Israel.

Bétera també se suma a la celebració del Dia de l’orgull Friki

Bétera també ha volgut enguany sumar-se a el Dia de l’orgull Friki. Per aquest motiu, hui divendres durà a terme una sèrie d’activitats relacionades amb aquesta efemèride.

Des de l’àrea municipal de Joventut de l’Ajuntament de Bétera ha preparat el següent:
– Videoconferències
– COSPLAY
– Cinema anime i de superherois
– Maquillatge amb professionals

D’aquesta manera, els joves de Bétera podran gaudir, de 17.00 a 20.00 hores a l’Aula Jove del municipi, de tres hores d’activitats frikis gratuïtes per a tots.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia