Segons ha publicat aquesta setmana el Levante-EMV, la Caden SER, Noudiari o el Diari d’Eivissa, entre altres mitjans, un comportament inadequat en Sa Coma (Eivissa) els ha costant una sanció a tres militars destinats a la caserna de Bétera. Festes, música, alcohol fins a altes hores de la matinada i sexe en unes instal·lacions militars al costat del centre de menors d’aquesta zona, sembla ser que ha sigut el detonant per a aquesta sanció.

Els citats mitjans indiquen que els soldats borratxos van orinar en l’exterior dels edificis; un altre caminava en calçotets jugant en la taula de ping pong d’eixe centre on els xiquets tutelats per l’administració no podien dormir per l’escàndol, amb dones entrant i eixint de la base del Destacament de la Unitat Militar d’Emergències (UME) a Eivissa.

Les taboles dels dos soldats i el cap que integraven el destacament de la UME a l’illa entre el 19 d’agost i l’11 de setembre de 2020 (en plena segona ona de covid) i que estaven destinats en el Tercer Batalló d’Intervenció d’Emergències (BIEM III), situat en la Base Militar Jaume I de Bétera i formaven part de la 5a rotació del Destacament semifix en sa Coma han eixit cares.

El comportament poc edificant dels qui tenien com a comesa activar-se com a màxim en una hora davant incendis forestals greus és considerat falta greu pel Tribunal Militar Central, que ha rebutjat els recursos dels tres militars i ha confirmat una sanció de 20 dies d’arrest en establiment penitenciari militar per a cadascun dels soldats i 25 dies per al cap del Destacament. Va ser personal del Consell d’Eivissa el que va denunciar la conducta inapropiada dels militars als seus superiors (el tinent coronel cap del BIEM III, i el comandant cap del Nucli d’Operacions del BIEM III), que van posar en marxa la investigació que acabaria en l’obertura d’un expedient.

El Centre de Menors i la base de la UME es troben a uns 25 metres de distància, en el recinte de sa Coma, l’accés del qual està controlat. Ningú pot entrar i eixir al seu antull. Els militars de la UME s’allotgen en un edifici cedit pel Consell d’Eivissa, en virtut d’un conveni amb el Ministeri de Defensa.

La sentència sosté que «es van organitzar reunions amb personal civil, en les quals s’ingeria alcohol mancant d’autorització, de manera que a conseqüència d’aquesta ingesta d’alcohol no es trobaven en condicions de conduir els vehicles de servei».

Imprimir article
Comenta aquesta notícia