El departament municipal de Cultura de Bétera va posar en marxa fa unes setmanes la primera edició de la Mostra de Teatre Amateur amb la col·laboració de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana i Zorongo Teatre. Aquest nou esdeveniment va arrancar el passat divendres, 13 de maig i va finalitzar ahir dissabte, 28 de maig.

El certamen ha estat obert a tot el territori espanyol amb la finalitat de fomentar l’expressió artística teatral i donar l’oportunitat a les companyies amateurs a posar tota la seua passió i oferir al públic unes obres de gran qualitat que ens sorprenguen a tots.

L’auditori de Casa de la Cultura de Bétera ha sigut l’escenari d’aquesta primera mostra.

Les companyies PANIC ESCÈNIC de València, MARU-JASP de Madrid, TEATRE CIRC d’Alacant i TEATRE ESTHER LASTRA de Cantàbria han sigut les triades pel jurat per a formar part d’aquesta Mostra que ha comptat amb més d’una quarantena de sol·licituds de companyies de tot el territori espanyol interessades a participar.

De moment, el gran nivell de les companyies i les obres presentades li ho han posat difícil al jurat que ha hagut de determinar els quatre vencedors d’aquesta primera convocatòria.

La I Mostra de Teatre Amateur de Bétera també ha comptat amb la presència de la companyia local ZORONGO TEATRE que va obrir la Mostra amb l’obra de Mario Benedetti “Pedro y el capitán”.

El passat divendres 27 de maig, va actuar una de les companyies triades, mentre que el dia de la clausura va ser ahir dissabte amb la participació de l’ASSOCIACIÓ AFACO QUART FAMÍLIES DE PERSONES AMB DIVERSITAT FUNCIONAL amb l’obra “Assaig General”.

Abans d’aquesta actuació es va fer entregar dels guardons Premi Bétera a Escena a la millor obra, Premi Bétera a Escena del públic, Premi Bétera a Escena a la Millor Actriu, Premi Bétera a Escena al Millor Actor, Premi Bétera a Escena a la Millor Actriu de Repartiment, Premi Bétera a Escena al Millor Actor de Repartiment i Premi Bétera a Escena a la Millor Direcció.

Després de la representació de l’obra “Assaig General” va tindre lloc l’entrega dels llibres “Bétera, un poble per a tots” als participants de la mostra. L’acte de cloenda va finalitzar amb unes paraules de l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

A continuació, adjuntes unes imatges de l’última jornada. Seguidament, després d’aquestes fotografies, també compartim un vídeo.

  • Imatges de l’última jornada de la I Mostra de Teatre de Bétera:
  • Vídeo de l’última jornada de la I Mostra de Teatre de Bétera:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia