El Decret llei del Consell pel qual es rebaixen un 10% les taxes i preus públics de la Generalitat s’ha va aprovar dijous passat, 26 de maig, per unanimitat en les Corts Valencianes. Aquest decret beneficiarà a més d’1.300.000 valencians i valencianes. De fet, aquesta mesura, inclosa dins del Pla Reactiva del Consell, suposa un estalvi per a les famílies i empreses de la Comunitat Valenciana pròxim als 30 milions d’euros.

“Amb aquesta mesura, que prolongarem fins al 31 de desembre de 2022, pretenem esmorteir l’increment dels costos energètics, hidrocarburs i de la inflació als quals s’enfronta en aquest moment l’economia valenciana, alleujant les càrregues econòmiques per a les famílies i empreses”, ha apuntat sobre aquest tema el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España

De fet, el conseller ha remarcat que la mesura “inclou taxes de caràcter transversal i vinculades a un gran nombre de prestacions, com les taxes universitàries, amb el que es beneficiarà a un gran nombre de ciutadans i ciutadanes als quals des de la Generalitat volem ajudar en un moment com l’actual, en el qual la inflació està elevant notablement les despeses domèstiques”.

Entre les taxes que es veuen minorades a través d’aquest decret i que beneficiaran a un major nombre de ciutadans es troba la rebaixa d’un 10% de les taxes universitàries per al curs 2022/23, permetent que els més de 130.000 estudiants de les cinc universitats públiques valencianes paguen menys el pròxim curs lectiu.

De fet, aquesta aposta del Consell per democratitzar i facilitar l’accés a l’educació superior suposarà un estalvi de costos per a les famílies valencianes, depenent dels estudis, d’una mica més de 100 euros per curs per a cada estudiant.

De 2017 a 2022 el Consell ha impulsat una política que li ha portat a rebaixar les taxes universitàries en un 20%, al que se sumarà aquest 10% més de rebaixa per al curs 2022/23.

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha incidit en la seua aposta per continuar desenvolupant “mesures encaminades a facilitar l’accés a la universitat al major nombre de persones possible i aquesta rebaixa del 10% de les taxes universitàries beneficiarà a tots els i les estudiants de les universitats públiques valencianes”.

A més, Josefina Bueno ha manifestat que “les universitats són essencials en la societat valenciana” i ha destacat el compromís del Consell “per la millora constant del sistema de beques i ajudes, així com en la implementació de mesures que milloren el sistema de gestió d’aquestes”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia