Com ja vam comentaar fa unes setmanes, Bétera també va celebrar el passat 08 de maig la celebració en honor a la Verge dels Desemparats, després de dos anys sense poder celebrar-la per la pandèmia de la covid-19. I és que el segon diumenge de maig se sol celebrar aquesta festivitat.

Moltes veïnes i veïns van assistir als actes religiosos preparats des de l’Església dels Desemparats del municipi (Avinguda Constitució).

Al matí, es va celebrar la missa solemne a ‘La geperudeta‘. A més a més, a la vesprada tenia lloc, a la mateixa església, una missa i, seguidament, una processó. Aquesta processó va donar inici al voltant de les 20.00 hores, recorrent l’Avinguda Constitució, carrer Calvari, Vizconde de Bétera, Marqués de Dos Aigües i Avinguda Constitució (tornant a la mateixa església). En passar la verge a l’altura del carrer Vizconde de Bétera, un veí d’aquesta zona va tirar una traca en honor a la Geperudeta. Cal dir que, sempre que aquesta imatge passa per allí, acostuma a fer-ho com a mostra de devoció.

La processó va estar encapçalada pel grup de tabal i dolçaina “Xe que burrà, seguit de diversos combregadors i les seues famílies, algunes falleres de les diferents comissions de la localitat, les seues Falleres Majors i les Falleres Majors de tot el poble. Després, la verge era portada per alguns presidents de les comissions falleres i altres fallers del municipi. El rector de l’església dels Desemparats seguia a la verge, anant darrere autoritats municipals i la banda de música del Centre Artístic Musical de Bétera (CAM), formació encarregada de tancar la cua de la processó.

A aquesta processó van assistir un bon nombre de veïnes i veïns. A més a més, durant tota la jornada, la Colla de Campaners de Bétera va realitzar els diferents tocs de campana pertinents a la celebració, tant a l’Església dels Desemparats com a l’Ermita Divina Pastora.

Per a finalitzar la celebració, el Grup de Danses Gran Via de l’Est va oferir una dansà, encapçalada pels màxims representants de la Falla Gran Via de l’Est 2022. Com també és habitual, al balcó del casal d’aquesta comissió (que es troba enfront de l’Església dels Desemparats) penjava un llençol amb la imatge de la Mare de Déu i també hi havia alguns fallers per a aplaudir i contemplar a la verge mentre passava per davant.

A continuació us oferim el vídeo que ens faltava compartir al respecte.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia