Les entitats locals ja poden procedir a la contractació de persones menors de 30 anys dins del programa Avalem Joves Plus. Es tracta de les ajudes Empuju 2022, que permetran que 1.000 joves puguen ser contractats durant 12 mesos per les entitats locals que han sigut seleccionades com a beneficiàries.

Es pot consultar el llistat de les entitats locals que han sigut seleccionades (veure ací), així com les mancomunitats (consultar ací). En total, són 535 les entitats beneficiàries, de les quals 277 són de la província de València, 134 de Castelló i 124 d’Alacant.

A Bétera, concretament, l’import sol·licitat va ser de 451.426,80 euros i el proposat per a concessió és de 60.329,05 euros, segons el llistat que ha publicat Generalitat i que es pot consultar en l’enllaç anteriorment indicat.

En els pròxims mesos es procedirà a la selecció d’aspirants que, com a primer requisit, han d’estar inscrits en Labora com a demandants d’ocupació, així com d’alta en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. D’entre els joves que complisquen aquest requisit se seleccionarà a aquells que per la seua fitxa de demanda en *Labora entren dins dels perfils que ha sol·licitat cada entitat local.

Perquè qualsevol persona interessada puga obtindre informació sobre aquestes ajudes, han de demanar cita amb el servei d’orientació de la seua Espai Labora (consultar ací).

La convocatòria d’enguany ascendeix a més de 22 milions d’euros i amb ella es preveu que 1.000 joves puguen accedir a aquests contractes que permetran a les entitats locals comptar amb mitjans humans addicionals amb la finalitat de realitzar actuacions específiques en l’àmbit de les seues competències.

Labora posa en marxa una nova edició d’aquesta actuació que ja compta amb diverses convocatòries en els últims anys. De fet, des de l’any 2014 ja són més de 12.000 els joves que han pogut accedir a aquestes contractacions.

Un de cada tres joves aconsegueix trobar ocupació

Les dades recollides per Labora referent a això parlen dels bons resultats que aconsegueix aquesta actuació, ja que als sis mesos de finalitzar la seua participació en el programa el 34% d’aquests joves ha trobat treball, la qual cosa la converteix en una eficaç eina amb la qual lluitar contra l’elevada taxa de desocupació juvenil que, a causa de la pandèmia COVID-19, s’ha vist encara més accentuada.

De fet, aquesta convocatòria s’inscriu dins del programa d’Ajuda a la Recuperació per a la Cohesió i els Territoris d’Europa (React-UE), dotat amb 55.000 milions d’euros de fons addicionals llocs a la disposició del Fons Social Europeu (FSE), dels quals 10.000 milions van correspondre a Espanya i que han sigut repartits entre les diferents administracions per a la seua execució a través dels programes operatius estatals i autonòmics.

El Programa Operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana inclou un nou eix prioritari denominat *React-UE amb un únic objectiu: afavorir la reparació de la crisi en el context de la pandèmia de COVID-19 i les seues conseqüències socials, i preparar una recuperació verda, digital i resilient de l’economia. Sota aquesta prioritat es concreten les accions que busquen donar suport a l’accés al mercat de treball, la creació de llocs de treball i l’ocupació de qualitat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia