Segons hem pogut saber per Europa Press i altres mitjans de comunicació provincials i comarcals, els quals s’han fet eco d’aquesta mateixa informació, s’ha detingut al responsable d’una plantació de marihuana a Bétera i li han confiscat 10.000 euros en efectiu.

Concretament, les informacions publicades indiquen que, la Guàrdia Civil ha detingut al responsable d’una plantació de marihuana de gran grandària en els voltants d’un institut del citat municipi.

En l’operació s’haurien confiscat 1.398 plantes de marihuana, 11 quilos de cabdells “cogollos”, 10.600 euros en efectiu, un vehicle d’alta gamma i un patinet elèctric. La Guàrdia Civil de València, en el marc de l’operació ‘Lamentum’ que va començar a la fi de l’any 2021, va donar inici a les investigacions per a la comprovació de un possible cultiu de marihuana indoor a escassos 200 metres d’un institut de la localitat. Així ho va informar l’Institut Armat en un comunicat.

Aquestes accions s’emmarquen en el pla de resposta policial al cultiu i tràfic il·legal de marihuana i els beneficis d’aquest, així com en el pla operatiu de resposta policial al tràfic minorista i consum de drogues, llocs i locals d’oci i diversió que la Guàrdia Civil duu a terme en la feina de casa de prevenció de la delinqüència i seguretat ciutadana.

Les publicacions també informen que, amb la col·laboració de la Policia Local d’aquest municipi i després de nombroses perquisicions, els agents han pogut identificar al responsable de la plantació i també verificar que el detingut utilitzava un patinet elèctric de gran potència per a dificultar les labors de les Forces i Cossos de Seguretat.

Al seu torn, han comprovat que l’home de 26 anys i de nacionalitat boliviana havia enviat remeses al seu país per valor de més de 100.000 euros obtinguts de manera il·lícita gràcies a les citades plantacions, després de corroborar que el detingut no havia realitzat cap activitat laboral durant la seua permanència en el territori nacional.

Després de recopilar totes les proves necessàries, el jutge va autoritzar l’oportú registre del domicili, en el qual es va poder verificar l’existència de la plantació, a més d’un delicte de defraudació de fluid elèctric, en estar connectat al subministrament de xarxa elèctrica per al desenvolupament de la plantació.

El jutge encarregat de la instrucció dels fets ha ordenat el seu ingrés a la presó preventiva “a causa de la gravetat que revisten els fets”, a la rellevància de la substància intervinguda i al risc de fugida. En el desenvolupament de les investigacions han col·laborat, a més de la Guàrdia Civil de València, la Policia Local de Bétera. Les diligències han passat a la disposició dels Jutjats d’Instància i Instrucció nº2 de Llíria.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia