El sindicat CSIF s’ha concentrat aquesta setmana de nou davant els jutjats de Llíria i anuncia que estendrà els actes de protesta durant el mes de juny per a denunciar la sobrecàrrega d’aquest partit judicial. També ha demanat per escrit una reunió amb la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria per a explicar-li la situació i recaptar el seu suport.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) urgeix a augmentar els òrgans judicials a Llíria amb l’obertura de dos jutjats mixtos més. El sindicat, per mitjà de concentracions com la duta a terme hui, que prolonga les realitzades les dues setmanes anteriors, exigeix solucions a Conselleria i a Ministeri davant una situació “insostenible”.

CSIF insisteix que el partit judicial engloba més de 40 municipis de comarques com Camp de Túria, La Regió muntanyenca, Alt Túria o Rincón d’Ademuz i que els set jutjats actuals “resulten del tot insuficients”, la qual cosa deriva en major càrrega laboral per als treballadors i empitjora l’atenció a l’usuari. Per exemple, mentre que la mitjana d’assumptes civils i penals per jutjat a la província de València se situa en 1.799, a Llíria, el partit judicial amb pitjor ràtio, aconsegueixen els 2.279, la qual cosa suposa un 26% més que la mitjana”

CSIF ressalta, entre altres dades, que Llíria arriba als 270 assumptes per funcionari, mentre que la mitjana a la província és de 201, amb el que tramiten un 34% més. També compta amb 3,93 jutjats per cada 100.000 habitants, quan la mitjana provincial a València és de 5,3.

El sindicat s’ha dirigit a la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, la comarca més populosa que cobreixen els jutjats de Llíria, per a, tal com planteja en el seu escrit, proposar-li una reunió amb l’objectiu de “poder exposar-li de primera mà la situació d’aquests jutjats, demanar-li el suport a aquestes reivindicacions i sol·licitar-li tot l’ajuda que ens puga oferir”.

El sindicat apunta que, de no produir-se l’adopció de mesures per part de Conselleria, com la creació de jutjats bis, o del Ministeri, amb l’aprovació de dos nous jutjats, les concentracions continuaran els dimecres del mes de juny, a les 11,30, en el partit judicial de Llíria.

Nota de premsa enviada per CSIF
Imprimir article
Comenta aquesta notícia