El passat divendres, 03 de juny, l’auditori de la Casa de Cultura de Bétera va acollir una de les seus cites anuals més esperades. Així, es va celebrar l’acte de lliurament dels Premis Francesc Peris i Valls de literatura infantil en valencià.

En aquest acte van participar alumnes entre els 9 i els 18 anys de totes les escoles de Bétera. L’esdeveniment va donar inici uns minuts després de les 18.00 hores. A aquest esdeveniment van tindre l’oportunitat d’assistir totes les veïnes i veïns del municipi.

En aquests premis, que reconeixen les millors composicions poètiques en cinc categories (segon cicle de primària, tercer cicle de primària, primer cicle d’ESO, segon cicle d’ESO i batxillerat), hi ha 30 guardonats en total. L’acte va estar amenitzat pel cor del Centre Artístic Musical de Bétera, com ja ve sent tradició. Així, el cor va obrir l’acte i va oferir una peça musical entre categoria i categoria.

Els Premis Francesc Peris i Valls, que enguany han celebrat la seua 12ª edició, s’han consolidat com un estímul per a l’ús de la llengua entre els xiquets de Bétera. Cada any estan dedicats a algun escriptor o fet cultural emblemàtic.

Mestres, mares, pares i alumnes de tots els centres educatius de la localitat es van congregar a l’auditori per a gaudir de la vesprada. Cal recordar que l’edició de 2020 no va poder celebrar-se a causa de la pandèmia de la Covid-19 i, per aquest motiu, l’entrega dels premis de l’any 2021 va servir per a fer entrega  de la 10ª edició i també de l’11ª, en la mateixa jornada.

L’edició d’enguany va estar dedicada a Joan Fuster, de qui es va parlar en l’inici de l’esdeveniment. Siona Ricart va ser l’encarregada de presentar i conduir l’acte com cada any, qui també va tindre unes paraules d’agraïment per a tots els mestres, professors, pares i mares.

Albert Dasí, com en cada edició, va ser qui va llegir el poema guanyador del primer premi en cada categoria. Així mateix, Benja Carreres va ser l’encarregat de fer entrega dels accèssits i premis als seus guanyadors.

Per a concloure l’acte, les diferents autoritats de la corporació municipal allí presents es van fer una foto de família amb els guanyadors, organitzadors i participants en l’acte d’aquests premis.

A continuació, oferim unes imatges d’aquesta 12ª edició. En els pròxims dies també oferirem un vídeo sobre la jornada.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia