Una delegació institucional de l’Ajuntament de Bétera, acompanyada d’Obreres i Majorals, han viatjat al municipi italià Pont-Saint-Martin per a celebrar el seu Carnestoltes Històric que tradicionalment se celebra al febrer però que enguany excepcionalment han traslladat a juny per les restriccions sanitàries. D’aquesta manera, s’ha tornat a reprendre els llaços de germanor entre ambdós municipis.

Durant la pandèmia el dos municipis han mantingut el contacte fins a aquesta setmana passada en la qual, per fi, han pogut tornar a retrobar-se. En paraules del regidor de Festes, Manuel Pérez, durant la recepció a l’Ajuntament de Pont-Saint-Martin “la pandèmia del Covid-19 ha sigut una etapa molt dura per a la nostra societat, en la qual hem hagut d’afrontar situacions molt delicades, tant a nivell sanitari, social com econòmic però continua intacta, fins i tot més enfortida, l’amistat entre els nostres municipis que es va oficialitzar amb l’agermanament dels nostres pobles el 18 de març de 2001 i que per fi es poden plasmar en aquests trobades de germanor”.

La Delegació de Bétera ha gaudit d’aquest famós Carnestoltes de l’1 al 5 de juny abrigallant al govern municipal de Pont-Saint-Martin del Vall d’Aosta com fa des de l’agermanament.

El Sant Bisbe Martino, el seu enemic Satanàs; el Cònsol Romà, els Magistrats de la Plebs, les Guàrdies Romanes i el seu Comandant, i finalment, la Nimfa del Lys, acompanyada de dos Donzelles, són els protagonistes del Carnestoltes Històric de Pont-Saint-Martin. Personatges dels quals han pogut gaudir pels carrers de Pont-Saint-Martin membres del govern local de Bétera així com Obreres i Majorals com a representants de les festes del municipi valencià.

Les Festes d’Agost de Bétera també han estat presents aquests dies perquè una representació d’Obreres i Majorals han acudit a Itàlia per a convidar personalment a l’Alcalde de Pont-Saint-Martin, Marco Sucquet, i la resta de la Commune de Pont Saint Martin a gaudir de les Festes en honor a la Mare de Déu d’Agost que se celebren a Bétera del 12 al 22 d’agost.

Aquesta invitació ha sigut molt ben acollida per tots i s’ha estés també als màxims representants del municipi francés Pont-Saint-Martin Loira Atlàntic que ha participat també aquests dies en el Carnestoltes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia