Bétera ha rebut una visita molt especial i amb molt de significat. A primera hora del matí d’aquest dimarts l’Alcadessa del municipi, Elia Verdevío, es va reunir amb el Cònsol Honorari d’Ucraïna a la Comunitat Valenciana, Pablo Gil, per a estrényer llaços i mostrar el ferm compromís del Consistori amb el poble ucraïnés.

En aquesta primera presa de contacte el Cònsol d’Ucraïna ha proposat un oferiment a l’Ajuntament per a col·laborar i ajudar a poblacions ucraïneses que estan passant per moments molt complicats. Una iniciativa a la qual ràpidament s’ha volgut adherir el Consistori.

“Agermanament Solidari amb Ucraïna” és una iniciativa promoguda pel consolat d’Ucraïna a la Comunitat Valenciana que pretén acostar a pobles valencians la realitat de localitats ucraïneses de la zona oest del país.

Brindar noves oportunitats i contribuir a la reconstrucció d’Ucraïna són dos dels objectius d’aquest projecte i segons indica Elia Verdevío “Bétera, com a administració pública, vol tendir la mà, una vegada més, per a ajudar i col·laborar en tot el que puga”.

En l’actualitat Bétera compta amb una comunitat ucraïnesa total de 153 persones, dels quals 109 han sigut empadronats a Bétera des de l’inici del conflicte. Des de l’Oficina d’Ajuda Municipal a Ucraïna s’han atés multitud de consultes tant de veïns i veïnes interessats a aportar el seu granet d’arena com de població ucraïnesa amb necessitats específiques donada la situació.

Bétera s’ha solidaritzat amb Ucraïna de diferents maneres.

“A l’inici de la invasió ens unim ràpidament al Comboi Humanitari organitzat per El Periódico de Aquí perquè tots els veïns i veïnes que volien col·laborar pogueren fer-ho”, ha explicat l’Alcaldessa. D’aquesta manera, es va establir un punt de recollida municipal que es va desbordar d’ajuda vinguda de tota la ciutadania, associacions, centres escolars i entitats locals.

La implicació de l’Ajuntament en la causa va ser tal que va crear l’Oficina d’Ajuda Municipal a Ucraïna, que contínua en marxa assessorant, acompanyant i informant tant la ciutadania que vol col·laborar i acollir com a famílies arribades d’Ucraïna. En aquest sentit, Elia Verdevío ha explicat “fins i tot vam fer una crida perquè els nostres veïns i veïnes que sabien l’idioma ens ajudaren a comunicar-nos amb les famílies i la resposta, com sempre, va ser magnífica”.

La barrera idiomàtica va ser un altre aspecte que va atallar el govern municipal de Bétera qui, al costat de Creu Roja, va posar en marxa classes de castellà i activitats d’integració “a través de les quals les famílies d’Ucraïna poden conéixer on estan les entitats bancàries, els col·legis, el centre de salut, en definitiva, conéixer l’entorn i el nostre dia a dia”, ha continuat.

A més el mes d’abril passat es va aprovar la bonificació de les Escoletas Municipals per als xiquets i xiquetes ucraïnesos “de manera que l’accés a les Escoletes i el menjador és gratuït per a ells”, ha afirmat.

Així mateix, aquesta setmana ha començat l’Escola d’Estiu per als més xicotets d’Ucraïna al costat de Creu Roja “tot és poc per veure somriure a aquests xiquets i xiquetes”, ha afirmat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia