La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat un total de 3.019 nous casos de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens des de l’última actualització. Els nous casos per províncies són 391 a Castelló (177.352 en total), 993 a Alacant (495.756 en total) i 1.635 a València (772.317 en total).

D’ells, 1.471 són de persones majors de 60 anys. Per províncies: 219 es registren en la de Castelló, 531 en la d’Alacant i 721 en la de València.

Els hospitals valencians tenen actualment 625 persones ingressades amb COVID-19, 33 d’elles en l’UCI: 118 a la província de Castelló, 1 en UCI; 187 a la província d’Alacant, 13 d’elles en l’UCI; i 320 a la província de València, 19 en UCI.

S’han notificat 12 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, amb data de defunció en els últims 7 dies. Es tracta de 8 dones, d’entre 69 i 95 anys, i 4 homes, d’entre 68 i 87 anys. El total de decessos des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 9.445: 1.105 corresponen a la província de Castelló, 3.589 a la d’Alacant i 4.751 a la de València.

Fi al  Pla d’Emergències activat per a afrontar la crisi de la covid

Cal recordar que la Generalitat Valenciana va donar per finalitzat la setmana passada el nivell 2 del Pla Territorial d’Emergències (PTECV) activat per a afrontar la crisi sanitària de la COVID-19 després de la millora de la situació epidemiològica i la no necessitat d’adoptar mesures extraordinàries urgents.

El 13 de març de 2020, a conseqüència de la situació derivada de la pandèmia i per a ampliar la capacitat de resposta i coordinació de la Generalitat, es va activar el Pla Territorial d’Emergència de la Comunitat Valenciana en situació de ‘Emergència 2’, segons informa Generalitat en un comunicat.

Després de 24 mesos del pla activat, la millora en la situació epidemiològica i les altes taxes de cobertura vacunal ha portat a la Direcció del PTECV a prendre aquesta decisió.

El Centre de Coordinació d’Emergències ha informat d’aquesta decisió al Centre Nacional de Seguiment i Coordinació de la Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri d’Interior.

Eliminen les restriccions covid de les piscines col·lectives i els parcs aquàtics

Al seu torn, les restriccions per a fer front a la covid-19 a les quals estaven subjectes les piscines de titularitat pública d’ús col·lectiu i els parcs aquàtics de la Comunitat Valenciana durant els estius de 2020 i 2021 passen enguany a ser únicament recomanacions.

Així consta en la circular que la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha dirigit als ajuntaments en la qual se’ls informa de la normativa a aplicar en aquests espais, encara que s’insta a continuar mantenint “criteris de prudència i sentit comú”.

En aquesta situació de normalitat, l’aforament permés de les esmentades instal·lacions es considera de nou el 100% del contemplat en la seua llicència d’obertura. No obstant això, davant una afluència massiva, res impedeix valorar i reconsiderar la reducció de l’aforament si amb això es garanteix una major seguretat.

En relació amb les màscares, es recomana un ús responsable, sobretot quan hi haja molta afluència de gent en la zona de platja i de descans i no es puga respectar la distància de seguretat entre les persones.

En el document també es recorda la prohibició de fumar a les terrasses dels bars i cafeteries, i es continua recomanant la venda d’entrades o tiquets per via telemàtica per a reduir al mínim les transaccions en la taquilla, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

La circular esmenta, a més, alguns aspectes relacionats amb la seguretat de les piscines i parcs aquàtics davant l’arribada del període estival.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Jose María Ángel, ha destacat que els municipis exerceixen un paper fonamental perquè comparteixen amb la Generalitat la competència sancionadora i inspectora, i tenen potestat per a clausurar instal·lacions que suposen un risc o prohibir activitats que no complisquen la normativa.

El document recorda que, d’acord amb la normativa vigent, les piscines amb una superfície de làmina d’aigua de 200 a 500 metres quadrats hauran de comptar amb un mínim d’una persona socorrista, mentre que les que tinguen una superfície entre 500 i 1.000 metres quadrats hauran de comptar, almenys, amb dos socorristes.

Finalment, per a les piscines la superfície de les quals excedisca els 1.000 metres quadrats es requereix un socorrista més per cada 500 metres quadrats de superfície.

En el cas dels parcs aquàtics, serà obligatòria la presència de monitors i monitores que vetlen per la correcta utilització d’aquestes instal·lacions, han explicat les mateixes fonts.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia