La companyia teatral de Bétera Zorongo Teatre continua recollint èxits. Així, fa uns dies, va aconseguir diferents guardons en el certamen “Una primavera de teatre” a la localitat de Quartell per l’obra de teatre “Pere i el Capità” de l’autor Mario Benedetti.

D’aquesta manera, Zorongo va ser guardonat amb els trofeus millor actor, millor direcció i millor obra.

Pere i el Capità és un diàleg a dues bandes, en el context d’un interrogatori, i en la relació que s’estableix entre un interrogador -un torturador- i un detingut, un torturat. Segons el mateix Benedetti, no escenifica l’enfrontament entre un monstre i un sant, sinó de dos homes, dos éssers de carn i ossos, ambdós amb punts vulnerables i punts de resistència. La distància entre un i l’altre és ideològica, però sobretot és psicològica; i és, potser ací on subjau la clau d’altres diferències, com ara la moral, la sensibilitat davant el dolor humà, la resiliència, el complex trajecte que va entre el coratge i la covardia, entre la cessió i el sacrifici, l’esquerda entre la traïció i la llibertat.

Des de Betera.com volem donar l’enhorabona a Zorongo Teatre.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia