En l’últim punt de Règim Jurídic del Ple Ordinari de Juny de Bétera, és a dir el punt quatre, es va donar compte de les sessions de la Junta de Govern Local celebrades des de l’última sessió plenària ordinària (núm. 16, 17, 18, 19 i 20, celebrades el 19 d’abril, el 26 d’abril, el 3 de maig, el 10 de maig i el 17 de maig de 2022 respectivament).

Abans de passar al punt 5é, la Portaveu del PSPV-PSOE, Mª José Ballesteros, va formular també diferents qüestions.

2.000 exemplars del llibre sobre les bandes de música a Bétera

“Volíem preguntar en particular sobre la Junta de Govern nº 19, on en el punt de contractació hem vist 2.000 exemplars dels llibres de les bandes de música a Bétera. Per tant, ens agradaria saber a què respon esta quantitat dels 2.000 exemplars i, sobretot, si està previst fer un altre tipus de tirada i si són 2.000, el motiu de quantificar així els exemplars i no en una altra quantitat”, va preguntar Mª José Ballesteros.

Per la seua part, el regidor municipal de Patrimoni va explicar que “és un llibre que ha escrit el nostre veí Ramón Asensi i es presentarà el pròxim diumenge dia 12 de juny en la Casa de la Cultura. Aprofite per a convidar a tots els presents a la presentació del llibre, la qual vindrà acompanyada d’un concert de la Banda del Centre Artístic Musical de Bétera. Eixos llibres es ficaran a la venda. S’ha fixat un preu públic per a posar-los a la venda per a la gent que tinga interés a adquirir-lo el puga comprar i es puga també distribuir en llibreries i tinguen també un xicotet marge de benefici per als llibreters per a poder-lo vendre”.

“Ximo es podrà adquirir directament en l’Ajuntament o…?” va tornar a preguntar la portaveu socialista.

“El dia de la presentació es ficarà a la venda, però després el que vulga haurà d’anar a la papereria del poble a adquirir-lo”, va comentar Gómez, qui també va indicar que suposa que es farà com en el llibre que es va publicar l’any passat de Patrimoni i es vendrà en aquelles llibreries que estiguen interessades en posar-lo a la venda.

A continuació, adjuntem un vídeo amb les intervencions referides a aquesta pregunta. Posteriorment, donem més detall sobre les altres preguntes formulades en aquest punt.

  • Vídeo sobre els 2.000 exemplars

Contractació servei d’assistència tècnica, il·luminació, so i audiovisual de la Casa de la Cultura

“Després, en la mateixa acta de govern, també veiem el servei d’assistència tècnica, il·luminació, so i audiovisual de la Casa de la Cultura des de maig a novembre. També ens agradaria saber per què es talla en el mes de novembre i no continua en el mes de desembre i el motiu que justifica esta contractació”, va continuar preguntant la regidora socialista en un altre ordre d’assumptes.

“Crec que tot el Món sap que ‘Pepito’ es jubila o s’ha jubilat pràcticament. De fet, en l’últim mes a banda de no estar bé de salut estava de vacances reglamentàries pel seu temps de treballador de l’Ajuntament. Per tant, eixe lloc i servei que presta l’àrea de cultura fa falta per a cobrir-lo d’alguna manera. Així, es va fer una licitació per a contractar una empresa. Però també sabem tots ací que açò necessita un temps de relació de projecte, de licitació, d’adjudicació, etc. etc. En este sentit, s’ha fet un contracte menor amb l’empresa que habitualment ve prestant suport en la Casa de Cultura i eixe contracte menor arriba fins a novembre. No arriba més enllà. Pensem que per a desembre ja tindrem la licitació i adjudicació del servei de forma permanent. Eixa és l’única explicació que existeix i que et puc donar”, va indicar el regidor municipal de Cultura, Manuel Chover.

  • Vídeo sobre el servei d’assistència tècnica, il·luminació, so i audiovisual de la Casa de la Cultura

Contractació remodelació del Parc de la Gerula

Després dels aclariments a les seues qüestions, per part dels responsables municipals de les àrees corresponents, el regidor també socialista José Miguel Granell va formular també una pregunta dirigida a l’edil responsable de Parcs i Jardins, Carlos Abad.

“En l’acta 18, consta la contractació de la remodelació del parc de La Gerula per quasi 50.000 euros més IVA. Era per si ens podies explicar, bàsicament, el que es farà allí”, va preguntar Granell.

Carlos Abad va explicar que “a causa del mal estat que tenia pràcticament la totalitat dels jocs seran substituïts íntegrament per altres jocs. Està ja adjudicat i espere que en qüestió d’un mes, mes i mig, es puga dur a terme l’obra”.

“Crec recordar que el parc de La Gerula va ser un dels parcs on es va suggerir tornar a instal·lar un parc de cal·listènia, per aquell que es va moure cap al Poliesportiu, perquè es tinguera un altre en una zona relativament pròxima. S’ha arribat a estudiar o hi ha alguna cosa similar a estudi?”, va tornar a preguntar José Miguel Granell.

Abad va explicar que el parc de cal·listènia que es va instal·lar al carrer Castelló es va llevar a petició de diversos veïns i s’està demanant ofertes. Encara no s’ha adjudicat, ni molt menys, per a fer-lo un parell de carrers més enrere. Però al carrer de La Gerula es substituirà simplement els jocs que hi havia per altres jocs infantils.

 

  • Vídeo sobre la Contractació remodelació del Parc de la Gerula

Imprimir article
Comenta aquesta notícia