(EFE).- La Guàrdia Civil de València ha detingut a dotze persones integrants d’un grup especialitzat en butrons i “alunizajes” en naus de polígons industrials de les províncies de València i Castelló, als qui s’atribueixen més de 50 robatoris i als qui s’ha intervingut material robat valorat en una mica més de mig milió d’euros.

L’operació “Newhis” es va iniciar a la fi del passat mes d’octubre, arran d’una sèrie de robatoris ocorreguts en diversos municipis de la Comunitat Valenciana, i les investigacions van permetre esbrinar que una nau d’un polígon industrial de Sagunt (València) servia de “centre d’operacions” a la banda, on emmagatzemaven la mercaderia sostreta.

Els robatoris es van produir en naus situades en polígons d’Albalat de *Tarongers, Estivella, Manises, Riba-roja de Túria, Sagunt i Utiel, a la província de València, i de Betxí, a Castelló, on mitjançant butrons accedien al seu interior per a sostraure mercaderia i també els vehicles que trobaven.

Als vehicles els canviaven les matrícules i els usaven per a fer “alunizajes”, mentre que la mercaderia robada, entre la qual figuren bobines de coure valorades en uns 400.000 euros, vehicles d’alta gamma, armes simulades, eines, pernils 5 J, begudes alcohòliques i perfums, era venuda en el mercat negre.

Els integrants de l’organització es dividien les labors, de manera que uns seleccionaven les naus industrials i vehicles que pretenien robar, uns altres s’ocupaven de coordinar, i hi havia membres que exercien funcions de vigilància en els exteriors i fins i tot utilitzaven walki-talkies i inhibidors de freqüència.

El 25 de maig els agents van realitzar 9 registres domiciliaris en les localitats d’Albalat de Tarongers, Estivella, Sagunt i Gilet, a València, i Almenara, a Castelló, així com en la nau del polígon industrial de Sagunt considerada centre d’operacions, segons han informat aquest divendres fonts de la Benemèrita.

En aquests registres van ser intervinguts una arma curta modificada per a disparar foc real, 60 armes simulades, diverses armes blanques de diferents grandàries, 6 vehicles robats, 1,3 quilos de cocaïna, 42 plantes de marihuana, 725 grams de marihuana i 633 grams d’haixix.

També diversos walkie talkie, 23 telèfons mòbils, inhibidors de freqüència, centraletes electròniques preparades per a robar vehicles, cable de coure valorat en més de 100.000 euros, 80 pernils ibèrics 5 J, eines, electrodomèstics, begudes alcohòliques i quasi 13.000 euros en efectiu, i tot això supera el mig milió d’euros.

Aqueix mateix dia es va detindre a 11 homes d’edats compreses entre 30 i 47 anys i a una dona 52, tots de nacionalitat espanyola, pels delictes de robatori amb força, robatori de vehicle de motor, falsificació documental i pertinença a grup criminal. Varis estaven buscats per diversos jutjats per ordres d’ingrés a la presó.

Encara s’està investigant el nombre de delictes que l’organització ha pogut cometre, però s’estima que més de 50, i les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Sagunt, que ha decretat l’ingrés a la presó d’11 de les 12 persones detingudes.

En aquesta operació ha participat la Unitat Especial d’Intervenció, els Grups de Reserva i Seguretat de València i Barcelona i la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comandància de la València.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia