Els actes del  Festival Històric Noir de Bétera (Bfest) es reprendran hui dissabte, 11 de juny. En el mateix escenari del Castell de Bétera, quatre autors que parlaran sobre dos temes molt diferents. Juan Ramón Biedma i José Carlos Somoza protagonitzaran la trobada Elemental, volgut Watson, ja que els dos han revisitat aquest mite en les seues obres recents. Què té eixa figura que ens interessa tant? Aquesta primera trobada donarà inici a partir de les 19.00 hores.

Per part seua, Jerónimo Tristante i Javier Alandes revisitaran no un mite, sinó el trist passat al qual ens retrotrau la Guerra Civil Espanyola, present en les novel·les que tots dos acaben de publicar i sobre les quals s’emmarca la trobada que porta per títol Aqueix any maleït, fent referència a l’any 1936. Aquesta segona trobada es durà a terme a partir de les 20.00 hores.

També s’han organitzat per primera vegada activitats per a xiquets, que tindran caràcter instructiu. Fins a cinc diferents se celebraran durant el matí del dissabte a Casa Nebot: dues sessions del Taller d’Arquetips i altres dos de Escape Room, i un contacontes per a tancar el matí. Aquestes activitats tindran lloc, a partir de les 11.00 hores, a Casa Nebot.

El Bfest s’acomiadarà dels seus seguidors el pròxim diumenge, 12 de juny, amb una activitat que sempre resulta molt atractiva per al públic: la batalla d’escriptors, que se celebrarà a Casa Nebot. Una modalitat d’escriptura lúdic-festiva que enfronta a quatre autors, en semifinals i final. Cada enfrontament dura quatre minuts, durant els quals cadascun dels contendents ha d’escriure un relat breu amb tres variables que es trien abans de començar: nom del protagonista, lloc on transcorre la història i gènere literari a emprar. Els espectadors decideixen, mitjançant els seus vots, quin escriptor guanya cada assalt i la final. Aquesta batalla d’escriptors començarà a partir de les 11.30 hores.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia