L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET)) ha anunciat aquest dilluns que, almenys fins al dissabte, seguirà la calor en la Comunitat Valenciana, amb temperatures de 38 a 39 graus a l’interior, mentre que en la franja litoral les brises refrescaran alguna cosa l’ambient a partir de migdia.

Segons Aemet, encara que els rècords històrics de temperatura del mes de juny, com els que es van marcar els anys 2019, 2017, 2012 o 2003, queden alguna cosa lluny, la persistència en les temperatures anormalment altes estan donant lloc al fet que aquest inici de juny siga el més càlid des d’almenys 1950.

Aquest dilluns les temperatures màximes seran significativament altes a Alacant i interior de la província de València, mentre que les mínimes també aniran en ascens, sobretot en el litoral.

Demà dimarts les temperatures mínimes es mantindran en valors significativament alts, sobretot en el litoral, i les màximes també estaran en valors significativament alts, sobretot a la província d’Alacant.

En aquest sentit, cal recordar que AEMET va establir fa uns l’avís groc per a aquest dilluns per altes temperatures a la província de València, a causa de l’episodi de l’onada de calor.

L’avís groc s’ha activat al migdia de hui dilluns i fins a les 20.00 hores, en el cas de l’interior nord i el litoral sud de la província de València i en interior sud.

Així mateix, aquest pròxim dimarts es tornarà a activar al migdia a l’avís groc, també fins a les huit de la vesprada, en aquesta ocasió per a més zones de la Comunitat Valenciana i per temperatures màximes que poden arribar als 39 graus.

Així, segons informa l’Agència Estatal de Meteorologia, per a demà dimarts s’esperen intervals de nuvolositat alta, amb pols en suspensió i sense descartar algun ruixat aïllat a l’interior de la meitat nord de la Comunitat. El vent bufarà fluix de direcció variable, amb predomini de la component aquest, i les temperatures mínimes es mantindran en valors significativament alts, sobretot en el litoral, i màximes també en valors significativament alts, sobretot a la província d’Alacant.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia