El passat diumenge, 12 de juny, l’Auditori de la Casa de Cultura de Bétera va acollir un acte doble molt interessant.
Així, al voltant de les 19.00 hores, tenia lloc la presentació del llibre “Les bandes de música a Bétera: origen i evolució” realitzat pel nostre veí Ramón Asensi i Ramón.
Ramón a més d’estar cultivant les nostres benvolgudes Alfàbegues, és un apassionat de l’escriptura i la història de Bétera. La seua capacitat per a investigar i la seua empatia per a parlar amb els nostres majors el fan un autèntic descobridor d’històries.
Cal recordar que, el passat 30 de maig, Ramón i l’Ajuntament de Bétera va signar un conveni que reforça l’objectiu del Consistori per a fomentar la cultura, la música i les tradicions i especialment, la difusió de la història de les nostres bandes de música.
I és que aquest veí ens ajuda a mantindre vives les nostres tradicions i comparteix amb nosaltres la trajectòria de les nostres bandes, entre altres assumptes que formen part de la història de Bétera.
En primer lloc, es va fer una breu presentació de l’acte per a donar pas a un vídeo amb entrevistes i un poc d’història dels orígens de la nostra banda de música.
Posteriorment, Ramón va explicar el treball dut a terme per a poder fer realitat aquest exemplar. Així mateix, va mencionar a totes les persones que l’han ajudat en el procés de realització (imatges, disseny, documentació). També va voler recordar als veïns que van faltar fa poc, Paco Gil i Pepe “El Melitón”, vinculats al Món cultural de Bétera.
Tant l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, com el regidor de Patrimoni, Joaquín Gómez, van posar en valor esta tasca. Així mateix, Mª Luz Asensi, com a presidenta del Centre Artístic Musical va també elogiar el treball del seu germà i la importància de la banda en els actes festius del municipi, entre altres.
Durant l’acte de presentació, van haver-hi moments molt emotius com l’entrega d’un dels llibres al net de Manuel Palau, artifex musical de l’himne de Bétera.
En finalitzar l’acte de presentació, la Banda Simfònica del Centre Artístic Musical de Bétera (CAM) també va oferir un concert per a tancar l’acte, emmarcat dins del programa “Excel·lent” de la Diputació de València. La banda va interpretar la “Simfonia nº1 Gilgamesh” de B. Appermont: Gilgamesh & Endiku i Aventures en el bosc, “La del manojo de rosas” de P. Solozabal amb motiu de la commemoració del 125 aniversari del naixement del citat compositor, “La leyenda del beso” de Soutullo i Vert i “l’Himne de Bétera” de Manuel Palau amb motiu de la commemoració del centenari de la seua composició.
A continuació, adjuntem unes imatges de tot l’acte i, seguidament, un vídeo.
  • Fotos de l’acte de presentació del llibre i del concert de la banda simfònica del Centre Artístic Musical de Bétera.
  • Vídeo de l’acte de presentació del llibre i del concert de la banda simfònica del Centre Artístic Musical de Bétera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia