El ple municipal per a debatre i votar la moció de censura presentada en la localitat valenciana de Loriguilla se celebrarà aquest divendres al migdia, després que un jutjat de València haja autoritzat el ple després d’haver suspés cautelarment la data inicial.

La moció de censura va ser registrada el passat 24 de maig pels tres exregidors del PP i dos exregidors socialistes de l’Ajuntament de Loriguilla -els qui es van donar de baixa en els seus respectius partits en signar la moció- contra l’alcalde, Sergio Alfaro, de Ciutadans.

La suma dels cinc signants de la moció enfront dels quatre edils que Ciutadans té en aquest Consistori del Camp de Túria permetria desbancar a Cs de l’alcaldia mancant un any d’eleccions, un període en el qual la vara de comandament seria sis mesos per a un exedil del PSPV i sis mesos per a una exedil del PP.

Es tracta de la dotzena moció de censura presentada aquesta legislatura en la Comunitat Valenciana i inicialment s’anava a debatre el 7 de juny, si bé un recurs judicial presentat per regidors de Cs en considerar que s’havia incomplit el pacte antitransfuguisme va portar a suspendre cautelarment aqueixa sessió plenària.

Finalment, el jutjat ha autoritzat que se celebre el ple, i a més ha ordenat obrir una peça separada per a la possible imposició de multes “per mala fe processal” contra els edils de Ciutadans que van recórrer la moció, en haver-lo fet tres jutjats després que els dos primers denegaren la suspensió.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia