(EFE).- Les tempestes seques o d’escassa precipitació registrades aquest passat dimarts, 14 de juny,  en la Comunitat Valenciana van deixar 1.144 llamps -entre els impactes en terra i les descàrregues que no van arribar a impactar en la superfície- i van causar diversos incendis forestals, que ja s’han controlat o estabilitzat.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), van ser un total de 255 les descàrregues elèctriques procedents de llamps les que van impactar ahir dins del territori de la Comunitat Valenciana, que va registrar sobretot a les comarques de l’interior molta activitat tempestuosa.

La caiguda de llamps va originar diversos incendis forestals a l’interior de la província de València, com a Alcublas, que ja s’ha controlat; Serra, on ja no hi ha flames; i Rosell, que ja s’ha estabilitzat, segons el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat.

En eixos tres focus es continua treballant en l’extinció, mentre que ja s’han donat per extingits altres tres incendis originats ahir per la caiguda de llamps a Utiel, Chera i Llíria.

Per a aquest dimecres, el nivell de preemergència per risc d’incendis forestals és extrem en tota la província d’Alacant i a l’interior de les províncies de València i Castelló; alt en el litoral de València i sota-mitjà en el litoral de Castelló, mentre que es poden produir tempestes seques a l’interior de Castelló.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia