(EFE).- La Conselleria de Sanitat ha activat l’alerta sanitària per onada de calor alt (taronja) i extrem (roja) aquest dimecres i dijous en municipis de 33 comarques de la Comunitat Valenciana -huit més que la jornada anterior-, mentre que ha alertat que s’esperen nits equatorials en 13 municipis -cinc més-.

Les comarques on ha sigut activada l’alerta són L’Alt Millars, L’Alt Palància, El Baix Maestrat, La Vega Baixa, El Baix Vinalopó, El Camp de Morvedre, Camp de Túria, El Comtat, El Racó d’Ademuz, La Vall de Cofrentes-Ayora, El Vinalopó Mitjà, Els Ports, La Canal de Navarrés, La Costera i La Foia de Buñol.

Completen aquest llistat La Marina Alta, La Marina Baixa, La Plana Alta, La Plana Baixa, La Plana d’Utiel-Requena, La Ribera Alta, La Safor, La Vall d’Albaida, L’Alacantí, L’Alcalatén, L’Alcoià, L’Alt Maestrat, L’Alt Vinalopó, L’Horta Nord, L’Horta Oest, L’Horta Sud, Els Serrans i València.

Quant a la predicció de les temperatures nocturnes, s’esperen nits equatorials en 13 municipis de la Comunitat Valenciana: Alacant, Busot, Aigües, el Campello, Mutxamel, Sant Joan d’Alacant i la Vila Joiosa, a la província d’Alacant, i Castelló de la Plana, La Pobla Tornesa, Borriol, Oropesa, Benicàssim i Cabanes, en la de Castelló.

La Conselleria de Sanitat aconsella no exposar-se en les hores més caloroses del dia, usar roba folgada, protegir-se el cap i evitar l’alcohol i els menjars copiosos.

Els municipis afectats per l’alerta, de les mencionades comarques, poden consultar-se en el següent enllaç:  http://comunitatvalenciana.meteoclim.eu/.

La Conselleria de Sanitat ha activat l’alerta sanitària per onada de calor alt (taronja) i extrem (roja) aquest dimecres i dijous en municipis de 33 comarques de la Comunitat Valenciana -huit més que la jornada anterior-, mentre que ha alertat que s’esperen nits equatorials en 13 municipis -cinc més-.

Les comarques on ha sigut activada l’alerta són L’Alt Millars, L’Alt Palància, El Baix Maestrat, La Vega Baixa, El Baix Vinalopó, El Camp de Morvedre, Camp de Túria, El Comtat, El Racó d’Ademuz, La Vall de Cofrentes-Ayora, El Vinalopó Mitjà, Els Ports, La Canal de Navarrés, La Costera i La Foia de Buñol.

Completen aquest llistat La Marina Alta, La Marina Baixa, La Plana Alta, La Plana Baixa, La Plana d’Utiel-Requena, La Ribera Alta, La Safor, La Vall d’Albaida, L’Alacantí, L’Alcalatén, L’Alcoià, L’Alt Maestrat, L’Alt Vinalopó, L’Horta *Nord, L’Horta *Oest, L’Horta *Sud, Els Serrans i València.

Concretament, els municipis de la comarca del Camp de Túria amb alerta són els següents. Cal dir que en tots s’ha elevat l’alerta un nivell o dos, des d’ahir:

Bétera: alerta taronja (risc alt).

– Benaguasil: alerta roja (risc extrem).

– Benissanó: alerta roja (risc extrem).

– Casinos: alerta roja (risc extrem).

– Domenyo: alerta taronja (risc alt).

– Gàtova: alerta roja (risc extrem).

– L’Eliana: alerta taronja (risc alt).

– La Pobla de Vallbona: alerta roja (risc extrem).

– Llíria: alerta roja (risc extrem).

– Loriguilla: alerta taronja (risc alt).

– Marines: alerta roja (risc extrem).

– Nàquera: alerta taronja (risc alt).

– Olocau: alerta roja (risc extrem).

– Riba-roja de Túria: alerta taronja (risc alt).

– Sant Antoni de Benaixeve: alerta taronja (risc alt).

– Serra: alerta taronja (risc alt).

– Vilamarxant: alerta roja (risc extrem).

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia