Segons ha informat l’agència de comunicació Europa Press i posteriorment diferents diaris, la Guàrdia Civil de València ha detingut a un home per utilitzar la tècnica coneguda com ‘smishing‘ per a presumptament estafar 2.340 euros a un ciutadà del municipi de Bétera.

Els fets van dur-se a terme al mes de desembre, quan un veí de la població va denunciar en les dependències de la Guàrdia Civil que havia sigut víctima d’una estafa en el seu compte bancari per un import de 2.340 euros.

El ciutadà va rebre un missatge al seu telèfon mòbil, dies abans de realitzar-se la transferència de diners, que suposadament remetia al seu banc. En el citat missatge, se li indicava que havia de realitzar unes modificacions per al funcionament de la seua banca en línia i havia de ‘punxar’ en un enllaç per a la seua correcta realització.

Una vegada dins, se li requeria introduir les seues dades i claus personals d’accés, obtenint així l’autor, mitjançant ‘smishing’, les dades necessàries per a operar des de la banca en línia del perjudicat.

Aquesta tècnica va facilitar al detingut la realització d’una transferència per valor de 2.340 euros a un tercer compte controlat per l’autor d’aquests fets. La Guàrdia Civil de València va detectar com la totalitat de l’efectiu sostret s’invertia en una plataforma d’inversió de criptomonedes, aconseguint així el blanqueig de l’efectiu fins a la seua total extracció.

Els agents, mitjançant les dades facilitades per l’entitat financera i per la plataforma d’inversions, van aconseguir obtindre la identitat del titular d’aquest compte. L’autor, un home de 47 anys d’edat i de nacionalitat espanyola, va ser detingut el mes d’abril passat a Madrid.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia